|

Irak'taki 18 fabrikaTürk yatırımcı bekliyor

Irak Sanayi ve Maden Bakanlığı'nın Türk girişimcilere kiralamak istediği ve aralarında sigara, şeker, giyim, kablo ve ilaç üretiminin bulunduğu 18 fabrikasına teklif vermek için süre bugün sona eriyor.

Yeni Şafak
01:00 - 11/11/2003 вторник
Güncelleme: 11:54 - 21/06/2017 среда
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Irak'taki 18 fabrika

Türk yatırımcı bekliyor
---------------------- manset ---------------------

Irak'ta kiraya çıkarılan 18 fabrika, Türk yatırımcıları bekliyor. Irak Sanayi ve Maden Bakanlığı'na ait fabrikalar arasında, sigara, şeker, giyim, kablo, ilaç ve okul defteri fabrikaları da bulunuyor. Bu fabrikalara teklif verme süresi bugün doluyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Irak Sanayi Bakan Yardımcısı Muhannad A. Mujeeb Alaaddin ve Irak Ticaret Bakan Yardımcısı Fahri Raşan'ın da yer aldığı Irak heyetinin geçen ay TİM'e yaptığı ziyarette gündeme gelen konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Satıcı, Irak'a ilaç sanayinden inşaat sanayine, gıda sanayinden kimya sektörüne kadar geniş bir alanda yatırım yapılabileceğini vurguladıklarını kaydetti.

Toplantıda Irak'ın yeni ekonomik politikasını uygulamak, Sanayi ve Maden Bakanlığı'na ait fabrikaların üretim kapasitesinden yararlanmak, milli ekonomiyi desteklemek ve Irak pazarında yerli ürünlerin akışını sağlamak amacıyla, bakanlığın, yatırım programlarının birinci aşamasında 18 fabrikayı kiralamaya çıkardığının da gündeme geldiğini aktaran TİM Başkanı Satıcı, bu işlere katılmayı arzu eden Türk şirketlerinin bakanlık merkezine başvurup kiralama şartlarını gözden geçirebileceklerini kaydetti.

Fabrikaların kiralama şartları neler?

Irak'taki fabrikaları kiralama için gereken şartlar arasında, teklif sunan tarafın bir fabrikayı işletip idare edebilecek yeterli uzmanlığa sahip olması, üretim alanında bilinen bir ticari markayı kullanma hakkına sahip olması yer alıyor.

Diğer şartlar ise fabrikayı kiralamadan önce çalışan sabit kadronun tamamı ile çalışmaları sürdürmek ve fabrikanın bütün varlıklarını tüm risklere karşı sigorta etmek olarak sıralandı.

Kira, üretim hatlarını, teçhizatı, tüm demirbaşları, arazileri ve üzerinde bulunan bina ve tesisleri kapsayacak. Kira süresi, beş yıldan az olmamak şartıyla iki tarafın mutabakatıyla belirlenecek.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 лет назад