|

İran’dan Van’a yatırım kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kısa süre önce teşvikli iller arasında yer alan Van'a yatırım çağrısı İran’da karşılık buldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2018 Sunday
Güncelleme: 01:33 - 15/04/2018 Sunday
Yeni Şafak
İranlı iş adamı Dr. Mir Ghasem Mirzadeh
İranlı iş adamı Dr. Mir Ghasem Mirzadeh

İranlı iş adamı Dr. Mir Ghasem Mirzadeh, Van’da yatırım yapacaklarını açıkladı. Van'da 9’uncusu düzenlenen ‘İnşaat Yapı Makina ve Mobilya Fuarı’nda stant açan İran Pash şirketinin sahibi Mirzadeh, fabrika kurmak istediğini aktardı. Mirzadeh, “Yetkilerin iş adamlarına çok iyi teşvikler verdiğini duyduk. Ben de teşviklerden yararlanarak Van’da fabrika kurmak istiyorum. 31 yıldır fabrikamız çalışıyor. Fabrikamızda 100 kişi istihdam ettik. Çin başta olmak üzere 35 ülkeye ürün gönderiyoruz” dedi. Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmiş birçok ürünü kendi fabrikalarında ürettiklerini ifade eden Mirzadeh, dünyanın en büyük ve en hızlı polietilen deniz botunu da Van’a getirdiklerini söyledi.

TÜRKİYE AB KAPISI

Mirzadeh, Türkiye'de kurulacak fabrika ile tüm Avrupa ülkelerine ürün gönderebileceklerini aktardı. Bu konu ile ilgili çalışmaları hızlandırdıklarına dikkat çeken Mirzadeh, “Kanada gibi 5-6 ülke de yatırım yapmak istiyorum. Ama gönlüm, Urmiye’ye yakın olan Van’da yatırım yapmaktan yana” şeklinde konuştu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Necat Görentaş ise İranlı yatırımcıların kentte yatırım yapmaları konusunda çalışma başlattıklarına dikkat çekti.

#İran
#Van
#Yatırım
6 years ago