|

İslam ülkeleri için ortak para sinyali

Uluslararası İş Forumu (IBF) Genel Başkanı Erol Yarar, IBF'de İslam ülkeleri arasında ticarette kullanılacak bir kripto para sistemini gündeme getireceklerini belirterek, "İslam ülkeleri arasında ortak bir kripto para sistemi kurulabilir" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 01:37 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
IBF İslam ülkeleri arasında ticarette kullanılacak bir kripto para sistemini gündeme getirecek
IBF İslam ülkeleri arasında ticarette kullanılacak bir kripto para sistemini gündeme getirecek

IBF'nin Müslüman milletler arasında güncel ekonomik gelişmeler ve gündem konuları ışığında global iş ağının kurulmasını amaçlayan bir platform olduğunu belirten Yarar, önümüzdeki hafta İstanbul’da yapılacak IBF Genel Kurulunda güncel ekonomik sorunların konuşulduğunu dile getirdi.


Yarar, "Dolar ortak para birimi olmaktan çıktı, bir yaptırım aracı haline getirildi. IBF'de İslam ülkeleri arasında ticarette kullanılacak bir kripto para sistemini gündeme getireceğiz. Bunu iş adamları, borsalar ve ülkeler kullanır. Bu para, emtiaların fiyatlanmasında ana para birimi olarak kullanılabilir" diye konuştu. Yarar, İslam ülkeleri arasında IMF benzeri bir fon kurulması gerektiğinin vurgulayarak, söz konusu fonun faizsiz finans esaslarına göre çalışması gerektiğinin altını çizdi.

#uluslararası İş Forumu
#Erol Yarar
5 yıl önce