|

İSO: Fırsatçılık yapmayın

Bu yıl hem yerli hemde yabancı tatilcilerden büyük ilgi gören turizm sektörü, kur fırsatçılarından şikayetçi. Türkiye’yi hedef alan kur savaşına karşı mücadele ettiklerini söyleyen TURDER Başkanı Faruk Elmalı, bazı otel sahiplerinin bu durumu fırsata çevirip, acenteleri kur farkından dolayı mağdur etmeye çalıştığını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 02:41 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul Sanayi Odası  Başkanı Erdal Bahçıvan,
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan,

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, bazı bankaların fırsatçılık yaparak sağlıklı çalışan firmaların üzerine haksız bir şekilde gittiğini ve mevcut süreci kâr amaçlı bir ranta çevirmek istediğini söyledi. Bahçıvan, bu tutumdaki bankalara karşı İSO olarak sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Döviz kurlarında yaşanan gelişmelerle Türkiye’nin ekonomik açıdan adeta kaotik bir ortama çekilmek istendiği bir dönemde, bankaların da duyarlı hareket etmesi gerektiğine işaret eden Bahçıvan, “Kurdaki dalgalanmayı dindirmeye yönelik yoğun bir gayretin içinde olan hükümetimizin hafta başından beri aldığı önlemleri yakından takip ediyor, olumlu buluyoruz. Bu önlemlerin devamı geldikçe süreçten daha az hasarla çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.

ÜRETİM YAPMA ARZUMUZU KORUYORUZ

Zorlu koşullara ve artan maliyetlere rağmen sanayiciler olarak üretim yapma, yeni yatırımlar gerçekleştirme ve istihdam yaratma arzusunu koruduklarını söyleyen Bahçıvan, böyle bir dönemde bankaların da duyarlı hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:”Herkes milli bir şuur eşliğinde seferberlik ilan etmişken, bankalarımız sorumlu ve duyarlı hareket etmeli. Bazı bankalar süreci kar amaçlı bir ranta çevirmek istiyor. Bu yönde bize yoğun şikayetler iletiliyor.”

#İstanbul Sanayi Odası
#Erdal Bahçıvan
6 yıl önce