|

İstanbul 3. Havalimanı'nın trafoları Balıkesir'den

Balıkesir'de kurulu bulunan ve dünyanın sayılı büyük transformatörlerini (trafo) üreten firma, Marmaray ve yapımı devam eden İstanbul 3. Havalimanı'na trafo veriyor.

Yeni Şafak
11:39 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 11:47 - 23/01/2018 Salı
AA
Dünyanın en büyüklerinden olan İstanbul 3. Havalimanı'nın tüm transformatörleri Balıkesir'den.
Dünyanın en büyüklerinden olan İstanbul 3. Havalimanı'nın tüm transformatörleri Balıkesir'den.

Balıkesir'de 51 yıldır transformatör üreten Balıkesir Elektro Mekanik Sanayi Tesisleri (BEST), sadece Türkiye'de değil 50'nin üzerinde ülkede büyük projelerde boy gösteriyor.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve murahhas üyesi Sırrı Yırcalı, yıllık üretimlerinin yüzde 30'unun iç piyasada kullanıldığını, yüzde 70'inin de yurt dışına gönderildiğini belirtti.

Türkiye'de transformatör üretiminde lider konumda olduklarını ifade eden Yırcalı, dünyadaki bağımsız trafo üreticileri arasında da ilk sıralarda yer aldıklarını söyledi.

Yakın zamanda Çanakkale'nin Biga ilçesine dev bir ''ark ocağı fırın trafosu" yaptıklarını dile getiren Yırcalı, şöyle devam etti:

"Dünyanın en büyüklerinden olan İstanbul 3. Havalimanı'nın tüm transformatörleri, hem güç hem de kuru tip dağıtım transformatörleri BEST tarafından üretilmiştir. Aynı zamanda İstanbul'da yine büyük hizmet veren ve ülkemizin en büyük projeleri arasında yer alan Marmaray, BEST transformatörleri tarafından enerjilenmektedir."

#Balıkesir
#Best
#İstanbul 3. Havalimanı
#Marmaray
#Trafo
6 yıl önce