|

İstihdamda Roman seferberliği

Hükümet Roman vatandaşların istihdam olanaklarını geliştirecek. Romanların istihdama daha fazla katılması, güvenceli işlerde çalışması sağlanacak.

Yeni Şafak
08:17 - 6/03/2017 Monday
Güncelleme: 08:19 - 6/03/2017 Monday
Diğer
Hükümet Roman vatandaşların istihdam olanaklarını geliştirecek.
Hükümet Roman vatandaşların istihdam olanaklarını geliştirecek.

İstihdam seferberliğinde, Roman vatandaşlara için özel çalışma. Romanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde önce işgücü piyasasının analizi çıkarılacak. Bu doğrultuda mesleki eğitim programları planlanacak işsiz vatandaşların katılımı teşvik edilecek. Böylece Roman vatandaşların daha nitelikli işlerde güvenceli çalışmasının önü açılacak.



DÖNÜŞÜMÜ YAKALAMALIYIZ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada, iş dünyasına “istihdam seferberliği” çağrısında bulunarak, "Gecikmeden süratle adımı atıp, eleman alımlarını başlatarak mart sonuna kadar ciddi bir dönüşümü yakalamalıyız" ifadesini kullanmıştı.



KAMU HAREKETE GEÇTİ


Erdoğan'ın çağrısına iş dünyasından gelen desteğin yanı sıra kamu kurumları da bu doğrultuda harekete geçti. Özellikle düzenli bir işi olmayan ve sosyal güvencesi bulunmayan Roman vatandaşlarının istihdamına yönelik olarak bu ay önemli adımlar atılacak. Akşam'ın haberine göre, Çalışma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, belediyeler ve STK'lar öncelikle Roman vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerde istihdam haritası hazırlayacak. Belirlenen bölgelerdeki işgücü ihtiyacı belirlenecek.



İstihdam garantili eğitim


Daha sonra ilgili kurumlar bu doğrultuda mesleki eğitim planlaması yaparak Roman vatandaşların katılımını teşvik edecek. İş ve meslek danışmanları da iş arama becerisi ve istihdam garantili eğitimler gibi konularda Roman vatandaşları bilgilendirecek.


#İstihdam
#Roman
#İş
#Recep Tayyip Erdoğan
#TOBB Ekonomi Şurası
7 years ago