|

'IT Strateji Günü' teknoloji liderlerini bir araya getirdi

Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlikte Karel, Aruba, Amazon, Force Point, Google, IBM, Invictus, ITStack, Juniper Networks, Logo, Microsoft, Özgür Yazılım A.Ş. ve Trend Micro gibi IT sektörünün lider şirketleri bir araya geldi.

Yeni Şafak
16:56 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 17:02 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
​IT Strateji Günü
​IT Strateji Günü

Türkiye’nin teknoloji şirketi Karel’in ev sahipliğinde 13 Eylül 2018 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde bu sene ikincisi gerçekleşen IT Strateji Günü’nünde Aruba, Amazon, Force Point, Google, IBM, Invictus, IT Stack, Juniper Networks, Logo, Microsoft, Özgür Yazılım A.Ş. ve Trend Micro gibi IT sektörünün lider şirketleri bir araya geldi.

Etkinlikte insan odaklı siber güvenlik çözümleri, veri merkezi evrimi, yapay zeka, hibrit bulut çözümleri ve bulut güvenliği ile önümüzdeki beş yılın teknolojik trendleri konuşuldu.
Ayrıca Türkiye ekonomisinin bugünkü durumu IT sektörü bakış açısıyla mercek altına alındı.
Etkinliğin amacının 2019 yatırım planları öncesinde yeni teknoloji trendlerinin işletmelere sağlayacağı faydalarla, barındırdığı risklere dikkat çekmek olduğunu belirten Karel Stratejik Planlama ve Pazarlama Danışmanı Nurşen Yıldırım “Bugün burada IT sektörünün lider şirketleriyle birlikte yeni teknolojilerin tüm sektörlerin gelişiminde oynadığı önemli role dikkat çekerek, mevcut sistemlere entegre edilmesi sırasında karşılaşılabilecek zorluklara, güvenlik risklerine ve bunların nasıl yönetileceğine odaklandık.
Yapay zeka, bulut ve hibrid sistemlerin IT yöneticileri tarafından kullanımı büyük sıçramalar yaratacak
. Tüm bu değişim gerçekleşirken oluşan büyük verinin analizi, güvenle korunması, işlenmesi ve karar mekanizmalarında kullanılabilir hale gelmesi büyük önem taşıyor” dedi.

IT sektörüne yön veren lider firmaların, şartlar ne olursa olsun duraklamak gibi bir lüksü olmadığına vurgu yapan Nurşen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “IT sektörünün hem lokomotif görevi görmesi hem de teknolojik döngü hızının yüksek olması nedeniyle ekonomik durgunluk dönemleri içinde çok cazip fırsatlar barındırıyor. Bu bilinçle ve bugün burada oluşan sinerji ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz”.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşen ve tüm gün süren IT Strateji Günü’ne üç yüzün üzerinde şirket yöneticisi ile IT karar vericisi katıldı.

#Bahçeşehir Üniversitesi
#Karel
#Aruba
#Amazon
#Force Point
#Google
#IBM
#Invictus
#ITStack
#Juniper Networks
6 yıl önce