|

İtalyan otomobilleriyle İstanbul turu

Yeni Şafak
00:00 - 7/06/2004 Pazartesi
Güncelleme: 15:58 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

İtalyan Ticaret Merkezi, Klasik Otomobil Kulübü'nün desteğiyle İstanbul'da klasik İtalyan otomobilleri turu düzenledi. İtalyan Festivali kapsamında düzenlenen tur, 20 otomobilin Taksim Meydanı'nda biraraya gelmesiyle başladı. Daha sonra kortej halinde Topkapı Sarayı'na geçerek burada bir süre sergilenen klasik İtalyan otomobillerinin son durağı, yine kortej şeklinde gittikleri Ortaköy'teki Esma Sultan Yalısı oldu.

İtalyan Ticaret Merkezi Müdürü Antonino Mafodda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yurtdışında bulunan şubeleri aracılığıyla İtalyan ürünleri ve hizmetlerini tanıtmayı, İtalyan şirketlerinin uluslararası ilişkilerini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İstanbul'daki klasik otomobil turunu bu amaç çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirten Mafodda, tanıtım etkinliklerinde genellikle teknik konulara bağlı ürünleri kullanmalarına rağmen, hemen hemen her kesimin ilgisini çektiğini düşündükleri için bu kez klasik otomobilleri seçtiklerini ifade etti.

Mafodda, "İtalya'da bile bu kadar çok koleksiyoner ve eski otomobil bulamazsanız. Burada 1928 yılında üretilen İtalyan otomobili bile var" dedi. Ekim ayında Türkiye'de İtalyan yatırımcıların yer alacağı bir etkinlik daha gerçekleştireceklerini kaydeden Mafodda, bu ayın sonunda da İtalya'da balıkçılıkla ilgili Türk ve İtalyan yatırımcıların biraraya geleceğini bildirdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce