|

İtalyan yatırımcılar Türkiye’ye güveniyor

Yeni Ekonomik Program ve 2019-2021 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program (OVP), Türk iş dünyası ile birlikte yabancı yatırımcı nezdinde de olumlu karşılandı.

Haber Merkezi
04:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:17 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Livio Manzini
Livio Manzini

Son günlerde doların, TL karşısında değer kaybetmesi ve Türkiye’nin risk priminin ana göstergelerinden olan CDS priminin bir ayda 200 baz puan düşmesi yatırımcıların Türkiye’ye duydukları güveni sağlamlaştırdı. Bu çerçevede İtalyan yatırımcılar Türkiye’ye güvendiklerini ve yatırımlara devam edeceklerini yinelediler. Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren İtalyan Ticaret Odası ‘Türkiye-İtalya Güven Zinciri Işığında 2019 Ekonomisine Bakış’ başlıklı panel düzenledi. İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo’nun ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte İtalyan Ticaret Odası Başkanı Livio Manzini İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı İstanbul Müdürü Aniello Musella da yer aldı.

ANADOLU’NUN ÖZEL POTANSİYELİ VAR

İtalyan şirketlerinin Türkiye’de yatırımlarını sürdüreceğini altını çizen Mattiolo “İtalyan şirketleri Türkiye’ye yatırımlarını sürdürecek. Türkiye son dönemlerde zor zamanlardan geçmiş olabilir ama Türkiye’nin kendine özgü bir potansiyeli var. Türkiye’de insan kaynağı çok fazla. Bu lehte kullanılabilecek bir kaynak” diye konuştu. İtalyan Ticaret Odası Başkanı Livio Manzini de İtalyan şirketlerin Türkiye’ye yatırım yapmak istediklerini söyleyerek krediye ulaşabilme vurgusu yaptı. Manzini, kendi sahip olduğu şirket olarak Türkiye’ye yapılacak yatırımlardan vazgeçmediklerinin altını çizerek, “En önemlisi krediye ulaşabilmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

#İtalya
#Türkiye
#Yatırım
6 yıl önce