|

İTO, İstanbul’u Fransa’ya taşıdı

İTO, Cannes’da bugün 26’ncı kez kapılarını açan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında 96 metrekarelik “Yaşayan İstanbul Maketi”ni sergilemeye başladı. Maketle 3. köprü, 3. havalimanı, Avrasya Tüneli, Marmaray, Kanal İstanbul ve İstanbul Finans Merkezi tanıtılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 10/03/2015 Salı
Güncelleme: 20:53 - 9/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul; Fransa’nın Cannes şehrinde bugün başlayan ve dört gün sürecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e iz bırakacak projelerle katılıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO), her yıl 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan MIPIM’de dünya şehri İstanbul’u 96 metrekarelik bir maketle tanıtmaya başladı.


YAŞAYAN İSTANBUL

Bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olarak tasarlanan maket, MIPIM’in bu yılki konsepti olan ‘dijital devrim’e de uygun olarak geliştirildi. Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’un 24 saatini yaşatacak olan maket, İTO girişimi ile kurulan 300 metrekarelik ‘İstanbul Çadırı’nda sergileniyor. Çadırda, İstanbul maketinde olduğu gibi yine “dijital teknoloji” ön planda. Projeleri, kültürel ve tarihi mirası ile İstanbul’u Fransa’ya taşıyan maket, şehrin marka değerine de katkı sağlıyor.

BİR İLKE İMZA ATILACAK

İTO Başkanı İbrahim Çağlar,  MIPIM 2015’te İstanbul’un simgeleşmiş tarihi mekanlarını, gayrimenkul ve altyapı projelerini İstanbul Çadırı’nda, üç boyutlu kent maketiyle tanıtarak bir ilke imza attıklarını söyledi. İstanbullu 380 bin şirketi temsil eden İTO gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren 60 binden fazla şirket bulunduğunu belirten Çağlar, bu projeyle İstanbul’un ilk defa birebir ve canlı maketinin oluşturulduğunu açıkladı. 

Kentsel dönüşüm de var

İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarının ve dev projelerinin yer aldığı maketin yanı sıra kentsel dönüşüme öncülük eden ve eski İstanbul’u yeniden canlandırmak için harekete geçen Beyoğlu Belediyesi de İTO’nun bu maketinde başta kamu yatırımları olmak üzere 43 proje ile yer alıyor. 26’ncı kez kapılarını açan MIPIM, gayrimenkul ve kentsel dönüşüm projelerinin uluslararası arenada tanıtılması için büyük bir platform. Fuarda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler bir araya geliyor. 


Dev projeler İstanbul çadırı’nda

İTO; 96 metrekarelik maketle Kuzey Marmara Otoyolu ve Boğaz’a 3. Köprü, 3’üncü Havalimanı, Avrasya Tüneli, Marmaray, Kanal İstanbul, İstanbul Finans Merkezi ve Yeni fuar alanı gibi projelerine dikkat çekmeyi amaçlıyor. İstanbul Çadırı’nda gelecekte İstanbul’a büyük değer katacak projeler de değerlendiriliyor. Maketin, fuar bitiminde İstanbul’a getirilmesi, zaman içinde tüm şehri kapsaması ve halkın ziyaretine sunulması amaçlanıyor.

#Fransa
#İTO
#MIPIM
9 yıl önce