|

İTO platformu kazandı

İstanbul Ticaret Odası üyesi onbinlerce işletme 261 oda meclisi üyesini belirlemek için dün sandık başına gitti. Büyük çekişmenin yaşandığı seçimi; Şekip Avdagiç’e destek veren İTO Platformu kazandı. 561 oy alan Şekip Avdagiç, kendi komitesinde rakibi Abdullah Teber’e 177 oy fark attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 01:34 - 10/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Şekip Avdagiç, oyunu 134 nolu sandıkta kullandı.
Şekip Avdagiç, oyunu 134 nolu sandıkta kullandı.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 400 bine yaklaşan üyelerini temsil eden Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimleri dün yapıldı. Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) yapılan seçimlere İstanbul iş dünyasının yoğun ilgi gösterdi. Üyelerin seçimin yapılacağı Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’ne kolay ulaşımı için Kazlıçeşme ve Bakırköy’den ücretsiz ring seferleri yaıldı. Saat 09.00’da toplam 154 sandıkta başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00’a kadar devam etti. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı oy kullanma işlemlerinin ardından sandıklar açılınca heyecanlı bekleyiş başladı. Oyların sayılmasıyla birlikte İTO’nun 81 meslek komitesinin 261’i Meclis Üyesi olmak üzere 603 üyesi seçildi.

TEBER KENDİ KOMİTESİNDE KAYBETTİ

Büyük çekişmenin yaşandığı seçimi; Şekip Avdagiç’i adayı destekleyen İTO Platformu kazandı. 81 meslek komitesinden 72’sini İTO Platformu aldı. En büyük heyecan İTO Adayları Şekip Avdagiç ile Abdullah Teber yarıştığı 68. Plastik ve Kauçuk Meslek Komitesi’nin sicim alanında yaşandı. 561 oy alan Şekip Avdagiç, kendi komitesinde rakibi Abdullah Teber’e 177 oy fark attı. Teber, kendi ana komitesinde seçimi kaybetti. İTO Başkanı Öztürk Oran, Restorasyon ve İzolasyon Meslek Komitesi’nde seçimi giren İTO Başkanı Öztürk oran 14’e karşı 154 oy alarak Meclis üyesi seçildi.


DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Sonuçlarının ardından tebrikleri kabul eden Şekib Avdagiç, “Beraber görev yapmayı düşündüğümüz arkadaşlarımızla beraber inşallah ticaretimiz, İstanbul ve ülkemiz için çok daha güzel işler yapacağız. Rabbim daha hayırlı işler yapmayı nasip etsin. Tek tek sayamayacağım dostlara, dimdik duran, açık ve net katkı veren tüm arkadaşlara şükranlarımı arz ediyorum” dedi.


BAŞKAN SEÇİMİ 14 NİSAN’DA

Sonuçların kesinleşmesiyle birlikte, bir sonraki aşama için seçim sandıkları bu kez 14 Nisan Cumartesi günü İstanbul Ticaret Odası’nda kurulacak. Mazbatalarını alan Oda Meclis Üyeleri, İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve TOBB delegelerini seçecek. Ardından yapılacak bir seçimle de İTO Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.

  • Ticaretin kalbi İstanbul
  • Bu yıl 136. yılını kutlayan İstanbul Ticaret Odası, üye sayısı itibarıyla dünyanın en büyük beş odasından biri konumunda bulunuyor. İTO, Türkiye’deki ortalama her 4 şirketten 1’ini temsil ediyor. Milli gelirin yüzde 28’ini, toplam vergi gelirinin yüzde 43’ünü ve toplam dış ticaret hacminin yüzde 50’den fazlasını İTO’nun üyeleri üretiyor.

Tarafsız, açık ve kardeşçe

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, oda üyelerine demokrasinin sağladığı temel erdemlerden biri olan oy haklarını kullandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Oran, “Bugün tarafsız, şeffaf ve kardeşlik ruhu içinde bir seçim gerçekleştireceğiz. Bunun için her türlü tedbiri aldık. Seçimlerimizin İTO’nun 136 yıllık kurumsal kimliğine yakışır şekilde, dirlik ve birlik içindeki yürüyüşümüz için bir adım olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

#İTO
#İstanbul Ticaret Odası
#Şekip Avdagiç
6 yıl önce