|

İyi uyuyana ödül

25 bin kişi çalıştıran şirket, uykusuzluktan kaynaklanan performans eksikliğini gidermek için her gece en az 7 saat uyuyan çalışanlarını ödüllendiriyor.

Yeni Şafak
08:08 - 11/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:13 - 11/07/2016 Pazartesi

Uykusuzluğun personelin performansına etkilerinden endişe eden ABD şirketi Aetna, çalışanlarının her gece en az 7 saat uyumaları karşılığında ödül veren bir plana imza atmalarını teşvik ediyor.



Bu plana katılan Aetna personeli en az 7 saat uyudukları her 20 gece için 25 dolar kazanabiliyorlar. 12 aylık sürede en fazla 300 dolarlık bir üst limit bulunuyor.



2009'da başlatılan programa geçen yıl 25 bin personelin 12 bini katıldı. Bu sayı 2014'te 10 bin civarındaydı.



UYKU SAATLERİ BİLEKLİKLE KAYITTA

Çalışanlar şirketin bilgisayarlarına bağlı bir bileklikle uykularını otomatik olarak kaydebildikleri gibi manuel olarak da her gece uyku saatlerini kayda geçirebiliyor.



Aetna'nın personel avantajlarından sorumlu başkan yardımcısı Kay Mooney bu uyku programının "personelin takip etmesini istediğimiz pek çok sağlıklı davranışlardan biri olduğunu" söyledi. Spor yapan şirket çalışanlarına ek fon sağlanıyor.



Mooney Aetna'nın kendisini "diğer büyük işverenler için de bunun etkili olup olmadığına bakılan, canlı bir labarotuar olarak görmek istediğini" söyledi.



Mooney, uyku ödüllendirme programının çalışanların sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmaları yanında işlerini verimli yapmalarını sağlamak amacıyla başlatıldığını söyledi.


#Aetna
#Uyku
#Uyuyana ödül
#Kay Mooney
8 yıl önce