|

İzmir'e 80 milyon dolarlık yatırım

Philip Morris/Sabancı Türkiye Genel Müdürü Enrique Jimenez, yabancı sermayeyi ülkemize davet ederek, bu yıl 80 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:43 - 9/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

TÜGİAD'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşen G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi'nin 'Bir Cazibe Merkezi olarak Türkiye' başlıklı oturumuna katılan Philip Morris/Sabancı Türkiye Genel Müdürü Enrique Jimenez, konuyla ilgili İstanbul'da dün düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu. Ülkemize bugüne kadar 680 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Enrique Jimenez, yatırım ortamı geliştikçe yabancı sermayenin rotasını Türkiye'ye çevireceğine inandığını vurguladı.



TÜRKİYE'YE YATIRIM İÇİN UYGUN ZAMAN


Jimenez, bu yıl sonuna kadar yüzde 3 ekonomik büyüme göstermesi beklenen Türkiye'nin bu oranla Avrupa'nın üzerinde seyrettiğini kaydetti. “Türkiye yatırımcılar için bir cazibe merkezi” diyen Enrique Jimenez, yatırım için esneklik devam ettiğini söyledi. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcı için uygun bir zaman olduğunun altını çizen Jimenez, “Yakın gelecekte ülke ekonomisi daha da iyileşecek. Bardağın dolu tarafını görmek için çok nedenimiz var” dedi.



KAÇAKÇILIK YARI YARIYA DÜŞTÜ


Türkiye'de 2014 yılında sigara kaçakcılığının yüzde 20.7 düzeyinde olduğuna dikkat çeken Jimenez, kaçakcılığa karşı yürütülen kararlı mücade sonucunda bugün bu durumun yüzde 11.7 ye gerilediğini ifade etti. Ayrıca Jimenez, Bu yıl sonuna kadar gerçekleştirmeyi planladıkları 80 milyon dolarlık yatırımın İzmir/ Torbalı'daki fabrikalarında kullanacaklarını kaydetti.


#Girişimciler İttifakı Zirvesi
#Enrique Jimenez
#Philip Morris/Sabancı
9 yıl önce