|

Japon kredi kuruluşu BNP'den Erdemir'e 200 milyon dolar kredi

Yeni Şafak
00:00 - 14/04/2005 Perşembe
Güncelleme: 14:38 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ / İSTANBUL


    ERDEMİR ve bağlı kuruluşu İSDEMİR, Japon ihracat kredi garanti kuruluşu NEXI'nin garantisi kapsamında 200 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. BNP Paribas Tokyo tarafından düzenlenen 200 milyon dolarlık sendikasyon kredisine ilişkin anlaşma İstanbul'da imzalandı.

    NEXI sigortası kapsamında sağlanan ve üç yıl geri ödemesiz olmak üzere toplam 10 yıl vadeli kredinin yıllık faiz oranı, libor artı yüzde 0.30 olarak belirlendi. Tokyo'da gerçekleştirilen sendikasyona Calyon, The Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd., HSBC ve Standard Chartered Bank katıldı. Verilen bilgiye göre, NEXI OULI programı kapsamında Türkiye'de ilk kez bir şirkete Hazine garantisi aranmaksızın kredi sağlanmış oldu. Ayrıca proje finansmanının nakit olarak sağlanmasının, projeye yapım aşamasında hareket kabiliyeti, esneklik ve rekabet avantajı getireceği vurgulandı.

    Gemi levhaları üretilecek
    ERDEMİR Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber, kuracakları levha haddehanesi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek, Türk gemi sanayinin levha ihtiyacını ERDEMİR'in karşılayacağını söyledi. NEXI Daire Başkanı Haruyoshi Ueda ise, ERDEMİR'in, üretiminin büyük bir kısmını Toyota Türkiye'ye vereceğini kaydeden Ueda, "Bu açıdan baktığımızda bu proje, Japon firmalarının yapacağı işten de ötedir. NEXI, Türk firmalarına desteğini vermeye devam edecektir" diye konuştu.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce