|

JPMorgan: Türkiye'de cari açık düşecek

Dünyanın en büyük bankaları arasında gösterilen ABD merkezli JPMorgan, Türkiye cari açığının bu yıl ve önümüzdeki yıl düşmeye devam edeceğini belirtti. Banka, şirketlerin dış finansman ihtiyaçlarını karşılamakta zorlukla karşılaşmadıklarını da kaydetti.

Yeni Şafak
11:42 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 11:45 - 13/11/2018 Salı
Diğer
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

ABD merkezli JPMorgan Bankası Türkiye'de Ekim ayı için dış ticaret verilerinin yeniden dengelenme ivmesinin güçlü olmaya devam ettiğine dikkat çekti. JP Morgan, cari işlemler açığının 2018 yılı sonunda 35,1 milyar dolar ile GSYH'nın yüzde 4,3'ü seviyesine, 2019 sonunda ise 22,8 milyar dolar ile GSYH'nın yüzde 3,1'ine inmesinin beklediklerini belirtti.

  • Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin sermaye çıkışlarını telafi etmekten öteye geçmesinin önemli olduğunu kaydeden JPMorgan, şirketlerin dış finansman ihtiyaçlarını karşılamakta zorlukla karşılaşmadıklarını ve uzun vedeli borç çevirme oranının
    yüzde 106
    olduğunu görmenin cesaret verici olduğunun altını çizdi.

Geçtiğimiz gün açıklanan verilere göre bir önceki yılın eylül ayında 4 milyar 441 milyon ABD doları açık veren cari işlemler hesabı, bu yılın aynı ayında 1,83 milyar ABD doları fazla vermişti. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bunun sonucunda, on iki aylık cari işlemler açığı da 46 milyar 58 milyon ABD dolarına gerilemişti.


#JP Morgan
#Türkiye
#ABD
#Banka
#Cari
5 yıl önce