|

KalDer şubelerinin kapatılması teklifi reddedildi

Türkiye Kalite Derneği-KalDer şubelerinin kapatılarak temsilcilik düzeyine indirilmesi teklifi reddedildi. Genel kurulda alınan karara ilişkin konuşan KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı, şubelerin haksız yere kapatılması teklifi karşısında demokrasi ve hakkaniyetin galip geldiğini açıkladı.

Yeni Şafak
10:54 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 17:48 - 21/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı
KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı

Geçtiğimiz Cuma günü (20 Ocak 2019) yapılan ve rekor sayıda üyenin katılımı ile gerçekleşen Türkiye Kalite Derneği-KalDer Olağanüstü Genel Kurulunda gündemin öncelikli konusu olan şubelerin kapatılarak temsilcilik düzeyine indirilmesi 137’ye karşı 261 oyla reddedildi.

KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı konu hakkında şu açıklamada bulundu:

“Geçerli ve mantıklı bir sebep olmaksızın, başarılı hizmetlere imza atan şubelerin haksız yere kapatılması teklifi karşısında demokrasi ve hakkaniyet galip geldi.

Dar çerçevede yönetim anlayışını benimseyen merkezi yönetim yerine herkesi kucaklayan Türkiye’nin KalDer’i listesi galip geldi.

Genel Kurul’da çoğunluğu sağlamak için hukuka ve etiğe aykırı üye yapılan gerçek ve tüzel kişilerin oy kullanmayacağı yolundaki karar KalDer’İn misyonuna uygun düştü.

1990 yılından beri hem kamuda hem de özelde Türkiye’ye layık kalite yönetimi çalışmalarına öncülük etmiş derneğimiz, kuruluş misyonuna ve vizyonuna uygun ancak her konuda daha yeni ve kaliteli yönetim anlayışı ile hizmet sunmaya devam edecektir.''

#​Türkiye Kalite Derneği
#Kalder
5 yıl önce