|

Kalkınmak için nükleer enerjiye geçmek şart

Enerji Bakanı Güler: "Nükleer enerjiye tepkiler konuyu detaylı incelemeden verilen tepkiler. Konu anlatılınca yersiz olduğunu görecekler."

Yeni Şafak
01:00 - 16/02/2006 Perşembe
Güncelleme: 12:38 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Enerji Bakanı Hilmi Güler, "Nükleer enerji konusundaki tepkiler, tamamen konuyu detaylı incelemeden verilen tepkilerdir. Konunun aslı kendilerine anlatılınca yersiz olduğunu görecekler" dedi.

Bakan Güler, Romanya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ioan Codrut Seres ile denizaltından elektrik hattıyla enerji alışverişini sağlayacak projenin ortak metnine imza attılar. İmza töreninde konuşan Bakan Güler, artan petrol fiyatları ve dışa bağımlı enerji politikalarına dikkati çekerken, ileride karbondioksit vergisinin söz konusu olacağını, bunun da maliyetleri daha fazla arttıracağını kaydetti.

Nükleer enerji konusunda karbondioksit vergisinin söz konusu olmayacağını dile getiren Güler, "çevre konusunda hükümetimiz son derece hassas. Biz insana rağmen, çevreye rağmen teknoloji peşinde değiliz. İnsan için, çevre için teknoloji peşindeyiz. Nükleer enerji kalkınma ve enerji ihtiyacı için şart" dedi.

Tepkilere karşı rahat olduklarını ve kolayca ikna edebilecek gerekçelerinin bulunduğunu dile getiren Güler, nükleer santralin nerede kurulacağına ilişkin bir soruya, "çalışmalarımızı yaptık, yeri konusundaki açıklamayı sonra yapacağız" dedi.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce