|

Kampanyaya rağmen yaprak kımıldamıyor

Otomotiv firmaları satışta yıla kötü başladı. Ocak ayının ilk haftalarında kampanyalara rağmen bekledikleri performansı genel otomotiv satıcıları olarak yakalayamadıklarını belirten Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Otomotiv sektöründe şu an yaprak kımıldamıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2018 Monday
Güncelleme: 00:24 - 15/01/2018 Monday
Yeni Şafak
​Otomotiv firmaları satışta yıla kötü başladı
​Otomotiv firmaları satışta yıla kötü başladı

2017’yi 956 bin adetlik satışla kapatan Türk otomotiv iç pazarı 2018’e kötü başladı. Satışların dip yaptığını belirten Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, tüm otomotiv firmalarının kampanyalara rağmen satışta iyi bir rakam yakalayamadığını vurguladı. Bu yılı değerlendiren Göker, pazarın 900 binin altına düşmeyeceğinin altını çizdi.

TÜM MARKALAR
SATIŞ BUNALIMINDA

2018 yılının başında satışları değerlendiren Hyundai Assan Genel Müdürü Göker, “Ne yazık ki, otomotiv sektörü 2018 yılını yeni kampanyalara rağmen çok da iyi karşıladı diyemiyoruz. Özellikle İstanbul genelindeki bayilerimizle yaptığımız görüşmelerde, ilk 10 günlük süreçte satışların beklediğimiz rakamların altında kaldığını görüyoruz. Sadece Hyundai markası olarak değil, sektördeki tüm markaların benzer bir durumda olduğunu söyleyebilirim. Tek bir cümle ile ilk haftaları değerlendirecek olursak, ‘Otomotiv sektöründe şu an yaprak kımıldamıyor’ diyebiliriz. Fakat, Ocak ayının 15’inden sonra piyasanın hareketleneceğini ve satışların tekrar istenilen seviyelere çıkacağını tahmin ediyoruz” açıklamasında bulundu.

#Önder Göker
6 years ago