|

Kamu bankaları: Özveri içinde kesintisiz destek veriyoruz

Kamu bankaları, tam mesai ile çalıştıklarını ve özveri içinde kesintisiz destek verdiklerini açıkladı. Yapılan açıklamada "Odalar Borsalar Birliği Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıkloğlu’nun sosyal medya üzerinden; Kamu Bankalarına yönelik haksız ve gerçek dışı eleştirileri olmuştur. Tam mesai ile çalışan kamu bankaları olarak, ülkemizin virüs salgını ile ilgili finansal mücadelesine özveri içinde kesintisiz destek veriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

08:47 - 8/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 09:01 - 8/04/2020 Çarşamba
DHA
Kamu bankaları TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun eleştirilerine yanıt verdi.
Kamu bankaları TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun eleştirilerine yanıt verdi.

Kamu bankaları, tam mesai ile çalıştıklarını ve özveri içinde kesintisiz destek verdiklerini açıkladı.

Ziraat Bankası Halkbank ve Vakıfbank'ın ortak açıklamasında şöyle denildi:

"Odalar Borsalar Birliği Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıkloğlu’nun sosyal medya üzerinden; Kamu Bankalarına yönelik haksız ve gerçek dışı eleştirileri olmuştur.

Tam mesai ile çalışan kamu bankaları olarak, ülkemizin virüs salgını ile ilgili finansal mücadelesine özveri içinde kesintisiz destek veriyoruz.

Kamu bankaları olarak, iş tutuşumuzla örtüşmeyen eleştirileri kabul etmediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

"'Limit bitti' diyerek geri çevirmeyin"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Salı günü yaptığı açıklamada, bankaların şirketleri "limit bitti" diyerek geri çevridiklerine dikkat çekerek, "Tüm bankalarımızı sıkıntıya düşen tüm firmalarımıza destek olmaya çağırıyorum" dedi ve ekledi:

  • "Şirketlerimiz bankalar tarafından ‘limit bitti’ denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil."
#Banka
#Kredi
#TOBB
#Rifat Hisarcıklıoğlu
4 yıl önce