|

Kamuda en yüksek maaşı alan meslekler

Son yıllarda en gözde meslek haline dönüşen bilişim uzmanlığı ile kamuda maaş dengeleri de değişti. 11 bin TL'nin üzerindeki maaşı ile kamuda en yüksek maaşı aldığı bilinen Başbakanlık Müsteşarının koltuğuna bilişim personelleri oturacak.

Yeni Şafak
11:40 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:41 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
2018 kamuda en yüksek maaşı alan meslekler.
2018 kamuda en yüksek maaşı alan meslekler.

Teknolojideki gelişmeler meslek ve ücret kavramlarını da tamamen değiştirdi. Son yıllarda hayatımıza giren bilişim personellerinin aldıkları ücret kamudaki maaş dengelerini de değiştirdi.

KESENİN AĞZI AÇILDI

Kamuda en yüksek maaşı 11 bin TL'nin üzerindeki maaşı ile Başbakanlık Müsteşarının aldığı biliniyordu. Ancak siber saldırılarda artış ve bir çok alt yapının teknolojik sistemlerine dönmesi üzerine bilişim personellerine verilen ücretlerde ekonomi yönetimi kesenin ağzını açtı.

KAMUDAKİ EN YÜKSEK MAAŞ

Kamu kurum ve kuruluşlarına alınan bilişim personellerinin maaşları için uygulanan
tavan 5 katına çıkarılırken en yüksek maaş alan bu alandaki personelin eline ise ay sonunda 25 bin TL'den daha fazla bir ücret geçmiş olacak.

BİLİŞİM PERSONELLERİ 1. SIRAYA OTURACAK

Son düzenlemeler ile birlikte kamuda en yüksek maaşı aldığı bilinen Başbakanlık Müsteşarının koltuğuna artık bilişim personelleri oturmuş olacak.

KAMUDAKİ MAAŞLAR

2017 Temmuz-2018 Ocak dönemleri arasında 11 bin TL'lik aylık ücreti ile kamuda en fazla maaş aldığı bilinen Başbakanlık Müsteşarının hemen ardından ise 9 bin 709 TL maaş ile Genel Müdür geliyor.

#Kamu maaş
#Maaş
#Başbakanlık Müsteşarı
#Bilişim personelleri
#2018 kamu maaşları
6 yıl önce