|

Kanal İstanbul nereden geçecek?

Kanal İstanbul'un merakla beklenen güzergahı belli oldu. Çılgın Proje olarak da bilinen Kanal İstanbul'un uzun zamandır gündeme gelen güzergah alternatifleri ile ilgili son noktayı Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan koydu. Bakan Arslan Kanal İstanbul'un güzergahının Küçükçekmece, Sazlıdere, Durusu arasındaki 45 km'de hayata geçirileceğini açıkladı.

Yeni Şafak
10:14 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:45 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Kanal İstanbul nereden geçecek?
​Kanal İstanbul nereden geçecek?

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul'un güzergahını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Bakan Arslan Çılgın proje olarak da bilinen Kanal İstanbul'un güzergahının Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru olarak seçildiğini duyurdu.

5 GÜZERGAHTAN 1'İ SEÇİLDİ

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın Kanal İstanbul ile ilgili açıklamaları şöyle;

Ağustos 2017 tarihi itibarıyla çalışmalara başlandı. Güzergahların tespiti buna bağlı olacaktır. Sayısal model çalışmaların yapılması, deprem risk değerlendirmelerinin yapılması, rüzgar ve dalga ikliminin çalışmalarının yapılması ve entegre olacağı bütün projelerin yapılmsı bu yılbaşı itibarıyla çalışmalarımızı tamamladık.

Bütün çalışma ve verileri aldık. Çevresel koşulları tespit ettik. Maden ve sit alanlarını, yer altı ve yer üstü toprak ve su kaynaklarını inceleyerek 5 farklı güzergah üzerinde yoğunlaştık.

DEPREM BİLGİ BİRİKİMİNE GÖRE BELİRLENDİ

Şimdi de tespit ettiğimiz alternatif üzerinde çalışmalara devam edeceğiz. Yeraltı su modelleme çalışmalarının yanı sıra sayısal modelleme çalışmaları devam etmektedir. Deprem tehlikesi sonuçları 2475 yıllık ortalama yenileme sürelerine bağlı kalarak çalışmalar yapılmıştır. Deprem bilgi birikimine göre belirlenmiştir.




RÜZGAR İLE MODELLEME YAPILDI

Risk değerlendirmesi kapsamında olabilecek depremlerin olası alanları ve büyüklüklerine göre modellemeler yapılmıştır. Rüzgar verileri ile modelleme çalışmaları yapılmıştır.



17 BİN METREDE SONDAJ

Dalgaların seviyesi en olumsuz senaryolara göre düzenlenmiştir. 10 bin metre sondaja ilave olarak 7 bin metre daha sondaj yani toplam 17 bin metre sondaj 2017 sonunda tamamlanmış, göl ve deniz tabanından çıkacak kazı malzemeleri, dolguda kullanılması dahil tüm hususlar değerlendirmiştir.

KANAL İSTANBUL'UN GÜZERGAHI

Tüm bu çalışmalar 5 güzergah üzerindeki çalışmalar elde ettiğimiz veriler doğrultusunda yürütüyoruz. Güzergah, Küçükçekmece, Sazlıdere, Durusu Hattı yani yaklaşık 45 kilometrelik bir alan olarak belirlendi. 3. havalimanına göre konumu Küçükçekmece'den girişi olarak belirlendi.

#Kanal istanbul
#Kanal İstanbul güzergah
#Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan
#Küçükçekmece
#Sazlıdere
#Durusu
6 yıl önce