|

Karadeniz bodur meyve bahçesine dönüşüyor

29 ortakla kurulan Samsun Meyvecilik A.Ş., başta Çarşamba ve Bafra ovası olmak üzere Karadeniz bölgesini "Bodur Meyve Bahçesi"ne dönüştürecek.

Yeni Şafak
00:00 - 4/09/2005 воскресенье
Güncelleme: 17:02 - 3/07/2017 понедельник
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Karadeniz bodur meyve

bahçesine dönüşüyor

  • FAHRİ SARRAFOĞLU / SAMSUN


    Mustafa Karabıyık, Karadeniz'i, "Bodur Meyve Bahçesi"ne dönüştürecek Samsun Meyvecilik A.Ş. (SAMMEY) girişiminin öncülerinden. 1990'dan beri Kare Mobilya isimli şirketiyle Samsun'da modüler mobilya üreten Mustafa Karabıyık, aslen Amasyalı ve meyveci bir aileden geliyor. Karabıyık, meyvecilikte gördüğü potansiyeli değerlendirmek üzere farklı alanlarda yatırımı olan 29 işadamını ikna ederek Samsun Meyvecilik A.Ş.'yi (SAMMEY) kurdu. 10 yılına giren SAMMEY sayesinde fındık, çay ve mısırıyla ünlenen Karadeniz adını meyve bahçelerinde de duyuracak.
    MÜSİAD'dan manevi destek
    3 yıl MÜSİAD Samsun Şube başkanlığını yürüten Karabayık, MÜSİAD'ın yayın organı Çerçeve Dergisi'nde yaptığı açıklamalarda projenin gerçekleşmesinde katkısının oldukça önemli olduğuna işaret ederek, "Çevremdeki insanları meyvecilik konusuna yatırım için teşvik ettim. Bu fikrime ilgi duyan 29 arkadaşla birlikte 1.5 trilyon sermayeli SAMMEY'in temelini attık." SAMMEY adına kiralanacak arazide bodur elma, armut, Japon eriği, nektari, şeftali ve kiraz yetiştirileceğini de ifade eden Karabıyık, üretilen ürünlerin tamamının ihraç edileceğini de vurgulayarak, şu anda pazarlama şirketinin de kurulmak üzere olduğunu ifade etti. Karabıyık şöyle konuştu: "Soğuk hava deposu olan entegre bir tesis yapacağız. Yani salça fabrikasından turşusuna, elma soğuk hava deposundan şoklamasına kadar tamamen entegre olacak."


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 лет назад