|

Kaspersky Lab'dan yatırım müjdesi

Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk, "Kaspersky Lab’ın 20 senelik global deneyimini Türkiye ile paylaşmaya ve 2017'de Türkiye’ye daha çok yatırım yapmaya hazır olduğumuzu müjdelemek isterim" dedi.

Yeni Şafak
11:05 - 8/02/2017 Wednesday
Güncelleme: 11:11 - 8/02/2017 Wednesday
AA
Kaspersky Lab
Kaspersky Lab

Rusya merkezli güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk, Kaspersky Lab'ın, 20 senelik global deneyimini Türkiye ile paylaşmaya ve 2017'de Türkiye'ye daha çok yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi.



Selçuk, bilgisayar ve internet güvenliği üzerine çözümler sunan Kaspersky Lab tarafından JW Marriott Otel'de düzenlenen 2. Siber Güvenlik Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zaman Kaspersky Lab'ın en önem verdiği ülkelerden birisi olduğunu ifade etti.



Türkiye'de 10 binden fazla kurumsal müşteriye ve yaklaşık 500 binden fazla bireysel kullanıcıya hizmet vermekten onur duyduklarını dile getiren Selçuk, 2016'nın çok zor bir sene olduğunu ancak Rusya ile normalleşme sürecine girilmesiyle tüm problemlerin üstesinden gelindiğini belirtti.



  • Selçuk, Türkiye'de 2 binden fazla iş ortağı ve 7 gün 24 saat destek verebilecek kapasitede satış destek kadrosunun bulunduğunu anlatarak, Ankara'da 300'den fazla kamu kurumu ve kuruluşuna hizmet verdiklerini bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın siber güvenliğe ayrı önem verdiğini ve siber güvenlik alanında Türkiye'yi dünyanın önde gelen ülkelerden birisi yapma vizyonuna sahip olduğunu vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:



"Bu bağlamda bizler de Kaspersky Lab'ın 20 senelik global deneyimini Türkiye ile paylaşmaya ve 2017'de Türkiye'ye daha çok yatırım yapmaya hazır olduğumuzu müjdelemek isterim. Kaspersky Lab, bu sene 20'nci senesini kutluyor ve bu 20 senede tek bir kişiden 3 bin 500-4 bin kişilik dev bir siber güvenlik ordusuna ve global şirket kimliğine kavuşmuşuz. Günümüzde Kaspersky Lab, her gün dünya çevresinde 320 bin tekil zararlı yazılımı tespit etmektedir. Bu rakam çok değil 5 sene önce sadece 70 bin civarındaydı. Saldırıların boyutu ve tehlikesi buradan bile anlaşılabilmektedir."



#2. Siber Güvenlik Zirvesi
#Kaspersky Lab
#Sertan Selçuk
7 years ago