|

Kazakistan ticaret heyeti İstanbul'da

Kazakistan Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı, Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Girişimciler Odası (ATAMEKEN) ve Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası üyelerinden oluşan bir heyet iş görüşmelerinde bulunmak üzere İstanbul’da görüşmeler gerçekleştirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:48 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Toplantıya Türkiye’den de 70'in üzerinde iş insanı katılım sağladı.
Toplantıya Türkiye’den de 70'in üzerinde iş insanı katılım sağladı.

ATAMEKEN'den yapılan açıklamaya göre, Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası Başkan Vekili Nuraly Bukeikhanov’un başkanlığını yaptığı ticaret heyetinde, enerji, tekstil, madencilik, eczacılık, havacılık, tarım, mühendislik, demir yolu, inşaat, ışıklandırma ve gıda endüstrileri alanında üretim yapan şirketlerin temsilcileri yer aldı. İstanbul'daki toplantı ve ikili iş görüşmelerine Türkiye’den de 70'in üzerinde iş insanı katılım sağladı.

İKİLİ TİCARETTE İMTİYAZ

Toplantıdaki konuşmasında Bukeikhanov, ikili ticaret ve ekonomik iş birliğinin yıldan yıla geliştiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti: "2017’de Kazakistan ile Türkiye arasındaki ticaret cirosu 1,8 milyar dolar oldu. Önceki yıllara kıyasla, iki ülke arasında dış ticaret ciddi ölçüde artmıştır. Ticaretimizin artarak ve engelsizce devam edebilmesi için de Almatı şehrimizde bu ay Türk Sanayi Bölgesi kurulacaktır. Bu bölgede arazi, altyapı, elektrik ve vergi alanında avantajlar söz konusu olduğu gibi öncelikli sektörlerde pazara girişte de ayrıcalık tanınacaktır."

#Kazakistan
#Türkiye
#Ticaret Heyeti
5 yıl önce