|

Kazanan THY ve Do&Co

Kurucusu Türk olan DO&CO ve THY, Fransa’daki Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kazananı oldu. THY; bu ülkenin beş şehrine seferlerinde %90 doluluğa ulaşırken, Euro 2016’nın ikram sorumlusu DO&CO’nun Fransa’daki şirketi de 80 milyon $'lık yemek servis yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 22:22 - 23/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fransa'da gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (Euro 2016) başlamasıyla, Türk Hava Yolları'nın (THY) bu ülkedeki beş kente seferlerinde doluluk yüzde 90'ı geçti. Fransa'daki şampiyonanın diğer önemli kazananı ise kurucusu Türk olan DO&CO oldu. DO&CO, THY ile ortak kurdukları Turkish DO&CO ile THY yolcularına sunulan ödüllü yiyecek-içecek ürünlerindeki başarısını Fransa'ya da taşıdı. Euro 2016'nın ikram sorumluluğunu üstlenen DO&CO'nun Fransa'daki yiyecek içecek şirketi Hediard, ülkede 80 milyon dolarlık yemek servisi hizmetini 7 bin personel sağlıyor.



100 BİN KONUĞA HİZMET


Türk Hava Yolları'na yemek servisi yapan DO&CO ve iki yıl önce satın aldığı Fransa'daki 160 yıllık gurme markası Hediard, Euro 2016'da yeme içme dahil tüm organizasyonu üstlendiği öğrenildi. Atilla Doğudan'ın başkanı olduğu DO&CO, turnuvada 100 bin VIP konuğa ve 120 bin de çalışana yemek hizmeti veriyor. Buna göre, Euro 2016'da DO&CO'nın 80 milyon dolarlık hizmet verdiği tahmin ediliyor.



'TÜRKLER FİNALDE'


Atilla Doğudan, konuyla ilgili şöyle dedi: ”UEFA ile 4'ncü defadır çalışıyoruz. Bütün Şampiyonlar Ligi finallerini biz yapıyoruz. 24 takımın yemek lezzetleri ile biz kendi mutfağımızı buraya gelen misafirlere aktarıyoruz. THY ve Do&Co olarak Euro 2016 finallerini her halükarda görüyoruz. Yani finali oynayacak takımlar belli olmasa da şu anda Türkler finalde diyebiliriz.”



Parasal ve imaj katkısı yüksek


Turnuvanın resmi sponsoru olması sebebiyle bilinirliliğinin önemli ölçüde artmasının yanı sıra turnuvaya gidişler sayesinde Fransa seferlerinde yolcu sayısında hem doluluk hem de transit geçişlerdeki yüksek artışlar yakalayan THY, en önemli kazananlar arasına girdi. Fransa ve özellikle de Paris seferlerinde Türk taraftarlar ile transit gelen futbolseverlerin yoğun talepleri nedeniyle dolulukların %75'ten %90'a çıktığı öğrenildi.



EURO 2016'NIN İLK RESMİ ORTAĞI THY


Euro 2016'nın “ilk resmi havayolu ortağı” olan THY, tanıtımlarla dünyada izleniyor. Bu reklamlar, THY'nin yanı sıra Türkiye'nin de bilinirliliğine katkı sağlıyor. Şampiyona maçlarını 80 ülkeden 100'ün üzerinde televizyon canlı yayınlarken maçlardaki saha reklam panolarındaki logo ve Turkish Airlines gösterimi ile marka temsili büyük oranda arttı.


#DO&CO
#THY
#Avrupa Futbol Şampiyonası
8 yıl önce