|

Kesintisiz icraat dönemi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin önünde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunduğunu belirterek küresel şirketlere yatırım çağrısı yaptı. Oktay, “Bu süreçte istikrar ve kalkınma ivmemizi hızlandırarak bölgede güvenli bir liman ve dostlarının daima yanında olan güçlü Türkiye olmaya devam edeceğiz” dedi.

04:00 - 18/04/2019 الخميس
Güncelleme: 00:41 - 18/04/2019 الخميس
Yeni Şafak
Fuat Oktay
Fuat Oktay

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, uluslararası yatırımcılara seslenerek, “Önümüzde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunmaktadır. Bu süreçte istikrar ve kalkınma ivmemizi hızlandırarak bölgede güvenli bir liman ve dostlarının daima yanında olan güçlü Türkiye olmaya devam edeceğiz” dedi. Oktay, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin himayesinde, düzenlenen Saraybosna İş Forumu 10. Toplantısı’ndaki konuşmasında, forum vesilesiyle kardeş ülke Bosna Hersek’te olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

BOSNA ARTIK BİR CAZİBE MERKEZİ

Oktay, Bosna Hersek’in Güneydoğu Avrupa’nın cazibe merkezi ve yatırımcılar için bir marka olma yolunda da ciddi mesafe aldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Batı Balkanlar’ın doğu ile batı ve kuzey ile güney arasında kavşak görevi gördüğünü belirterek “Bölge ülkeleri için en önemli olan Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yakın olmaları. AB’ye entegre olmak, ortak vizyonun geliştirilmesi için büyük bir avantaj olabilir” dedi. Oktay, 10. Saraybosna İş Forumu kapsamında düzenlenen “Liderlik” konulu panelde konuştu. Bölgede birlik duygusunun var olduğunu söyleyen Oktay, “Temennimiz vizyonun da birleşmesi. Forumda da belirtildiği gibi ‘Tek Bölge, Tek Ekonomi’ olması” ifadelerini kullandı. Oktay, bölgede dezavantajlara yönelmek yerine, ortak çıkar ve değerlere odaklanılması gerektiğine işaret ederek “Ayrıntılı baktığımızda birçok avantaj görebiliriz. Yarışmak yerine iş birliği içerisinde olmalıyız” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN YAKLAŞIMI İLİŞKİLERİ GELİŞTİRDİ

Batı Balkanlar’daki ülkelerin AB ülkelerine yakınlığının teknoloji ve pazara da yakınlık sağladığını söyleyen Oktay, genç ve eğitimli nüfusun kültürel çeşitlilik, iş fırsatları ve yeniliklerden de faydalanabildiğini belirtti.

Türkiye’nin Bosna Hersek ve diğer dünya ülkeleriyle başarılı ilişkiler geliştirmesinin temelinde kendi yaklaşımının önemli olduğunu ifade eden Oktay, “Bizim yaklaşımımız derken herhangi bir ülkenin kaynaklarını kendi faydamız için kullanmayı asla düşünmüyoruz. Almak yerine, vermeye odaklanıyoruz. Asla bizim için getirisi nedir diye düşünmüyoruz. Özellikle yardım konusunda. Bunun en önemli örneği, Türkiye’deki 4,6 milyon sığınmacı” değerlendirmesinde bulundu.

  • FİNANS PROJELERİ 135 MİLYAR DOLAR GETİRDİ
  • Güven duygusunun bölge ülkeleri için kilit rol oynadığını belirten Oktay, “Güven, başarılı ve uzun soluklu iş birliklerinin yolunu açıyor” dedi. Türkiye’nin bölgeye tarım, turizm, altyapı, enerji ve savunma alanlarında katkı sağladığını vurgulayan Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgede zorluklar mevcut. Bazılarını saymam gerekirse bunlar finans, ağır bürokrasi ve tüm dünyada zorluklar yaşatan güvenlik. Finans konusunda Türkiye’de PPP (Public Private Partnership) projeleri var. Türkiye’nin bu noktada inanılmaz tecrübesi mevcut. Geçen yıl uygulanmaya başlasa da bu projelerden 135 milyar dolar gelir elde ettik. Türkiye bunları bölgeye de aktarabilir. Ağır bürokrasi için çözüm yapıda yapılacak reformlardan geçecektir. Terör, güvenlik, ve çatışmalarda ortak bir vizyon olmalı. Bugün burada gördüğüm ortak bir vizyonun olduğudur.”
#Fuat Oktay
#İcraat
٪d سنوات قبل