|

KİPAŞ'tan 30 milyon dolarlık yatırım

20. yılını kutlayan KİPAŞ blue jean kumaşı üretimine girdi. Firma denim üretimi için 30 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Yeni Şafak
01:00 - 22/02/2004 Pazar
Güncelleme: 13:30 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Avrupa standartlarında ürettiği denim kumaşını ihraç etmeyi planlayan KİPAŞ böylece ihracat rakamlarını da 50 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. 20. yıl'ın kutlandığı İstanbul Ritz Carlton oteldeki toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan sorumlu Başkanı Ahmet Öksüz 20 milyon dolarlık ilave yatırımla bu konuda dünyada aranan kalitenin adı olacaklarını ifade etti. KİPAŞ ilave yatırımla yılda 2 milyon metre denim kumaşı üretecek.

Kahramanmaraş'ın önemli tekstil merkezlerinden birisi haline gelmesinde önemli payı bulunan Kipaş Grup, 20. kuruluş yılında ürünleri arasına 30 milyon dolarlık yatırımla jean kumaşını da ekledi.1984 yılında 33 kişinin çalıştığı bir işletme olarak yola çıkan Kipaş, Öksüz ve Gümüşer ailelerinin ortak yatırımıyla 11 bin metrekarelik bir alana kurulan iplik fabrikası ile üretime başladı.

Kipaş, günümüzde 200 bin metrekareye ulaşan üretim tesisleriyle 3 bin 500 çalışanı, 50 milyon dolarlık ihracatı ve 250 milyon dolarlık cirosuyla önemli bir markaya dönüştü.

Kipaş, yılda 40 milyon kilogram iplik, 20 milyon metre kumaş, 15 milyon metre denim ve 4 milyon parça hazır giyim üreten kapasiteye sahip bulunuyor. Kipaş imzasınının 15 ülkede tüketicilerin beğenisine sunulduğu 100'ü aşkın firma arasında GAP, Banana Republic, Mexx, Zara Dim, Replay, Pierre Cardin, Versace gibi kuruluşlar da yer alıyor.

Tanıtımda, düzenlemesini Uğurkan Erez'in yaptığı bir defileyle denim kumaşlardan oluşan bir koleksiyon davetlilerin beğenisine sunuldu.
ABDURRAHMAN PALA


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce