|

Kiralar en fazla yüzde 15,78 artabilir

Son dönemde kira fiyatlarında yüzde 100’ün üzerindeki artışlar kiracıları daha fazla bedel ödemek durumunda bıraktı. Uzmanlar, kiraya en fazla 12 aylık TÜFE ortalaması olan ve eylülde yüzde 15,78 çıkan oranda zam yapılabileceğinin altını çizdi.

Haber Merkezi
01:05 - 26/09/2021 Sunday
Güncelleme: 01:07 - 26/09/2021 Sunday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Konut sektöründe pandemi ile yaşanan değişim, İnşaat faaliyetlerinin yavaşlaması, kentsel dönüşüm ve üniversitelerin açılması son birkaç ayda kira fiyatlarını yukarı yönlü tetikledi.

Kredi ve sigorta karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com’un İçerik Müdürü İbrahim Çolak, beklenenin çok üstünde bir artış yaşandığına dikkat çekerek “2019’da Resmi Gazetede yayımlanan kanun değişikliğiyle sözleşme dönemlerinde yapılabilecek en yüksek zam oranları belirlendi. Bu oranların çok üzerindeki fahiş fiyat artışlarının yasal dayanağı bulunmuyor” açıklamasını yaptı.

ORANDA TÜFE BELİRLEYİCİ

Enflasyon oranlarının en üst kira-zam oranını belirlemede kullanıldığını hatırlatan Çolak, “Asıl kira artış oranı ev sahibi ve kiracının anlaşmasına göre, 12 aylık TÜFE ortalamasını geçmeme şartıyla belirleniyor. TÜİK verilerine göre, ağustosta 12 aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında %15,78’lik artış gerçekleşti. Ev sahipleri kiracılara eylül ayında yasal olarak en fazla %15,78 oranında zam yapabilir” dedi.

#TÜFE
#Kira Fiyatı
#Konut
#Kiracı
#İbrahim Çolak
#Hesapkurdu
3 years ago