|

Kıyma 29 kuşbaşı 31 TL

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; Et ve Süt Kurumu’nun ucuz et satmak için başvuran BİM ve A101 mağazalarıyla sözleşme imzaladığını açıkladı. Bu firmaya karkas et sevkiyat işlemlerine başlandı. Tüketiciler, kıymanın kilosunu 29, kuşbaşının kilosunu 31 liradan satın alabilecek. Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba "Besicilerimizin yerli hayvanlarını kilosunu 25 liradan satın alacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/11/2017 Friday
Güncelleme: 00:26 - 3/11/2017 Friday
Yeni Şafak
A101 ve BİM firmaları ile sözleşme imzalandığı bildirildi.
A101 ve BİM firmaları ile sözleşme imzalandığı bildirildi.

Et ve Süt Kurumundan (ESK), kıymanın kilogramını 29 lira, kuşbaşının kilogramını da 31 liradan satmak için başvuran 8 firma arasından yapılan değerlendirme sonucunda, belirlenen kriterlere uygun olduğu tespit edilen A101 ve BİM firmaları ile sözleşme imzalandığı bildirildi. ESK’dan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların et ihtiyaçlarını uygun fiyatla karşılayabilmeleri için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtilerek, bu çalışmalardaki öncelikli hedefin, uygun fiyatlı kırmızı etin, en geniş tüketici kitlesine ulaştırılması olduğu vurgulandı.

81 İLDE SATIŞ NOKTASI

Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılmasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda daha önce, KDV dahil kıymanın kilogramını 29 lira ve kuşbaşının kilogramını 31 liradan Türkiye’nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere, taze dana karkas et satışı yapılacağıyla ilgili duyurunun yayınlandığı hatırlatıldı. 8 firmanın Kuruma müracaatta bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: Söz konusu iki firmayla sözleşmeler imzalanmıştır. Sözleşme gereği, bu firmalara Kurumumuzdan karkas et sevkiyat işlemlerine başlanmıştır. 


BESİCİLERE 25 LİRA ÇAĞRISI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, 2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı değerlendirmede, dana kıymanın kilosunu 29 lira ve dana kuşbaşının kilosunu 31 liradan satmayı taahhüt eden ulusal zincir marketlere Et ve Süt Kurumumuz tarafından dana karkas et satışı yapılmaya başlandığını belirtti. Fakıbaba, “Bir yandan da yerli hayvan yetiştiriciliği yapan besicilerimizi de koruyacağız. Bu doğrultuda besicilerimizin yerli hayvanlarını, Et ve Süt Kurumumuzda kesilmesi kaydıyla kilosunu 25 liradan satın alacağız” dedi.

#Et
#Fiyat
#Eşref Fakıbaba
6 years ago