|

Koç 17 şirketini birleştirdi

Koç Holding ile birleşen 17 şirket yerine Tofaş ürünlerini Birmod, Ford Otosan ürünlerini Otokoç pazarlayacak. İki şirket otomotiv pazarlama ve satış sonrası hizmetlerini yapacak.

Yeni Şafak
00:00 - 10/07/2001 Salı
Güncelleme: 14:10 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Koç Holding ile birleşen 17 şirket yerine, Tofaş ürünlerini Birmot, Ford Otosan ürünlerini pazarlamak üzere de Otokoç şirketlerinin faaliyete geçtiği bildirildi.

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, otomotiv pazarlama ve satış sonrası hizmetleri yapacak Birmot 11, Otokoç 7 şube ile 8 değişik şehirde çalışacaklar.

Satış ve servis hizmetinin tek elden yürütülmesi suretiyle başta stok, nakit yönetimi ve destek hizmetleri olmak üzere tüm iş, ilişki, iletişim ve bilgi süreçlerinde verimlilik artırılarak, rekabet avantajı sağlanacağı kaydedildi.

Bu arada, dün yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda onaylanan birleşme sözleşmesi uyarınca 17 şirketin tüm malvarlıkları, Koç Holding'e intikal edecek. Holding ile sözkonusu şirketlerin mahkemece tespit edilen özvarlıklarına göre Holding'in 85.5 trilyon lira olan sermayesi 16.1 trilyon lira artışla 101.6 trilyon liraya çıkmış olacak.

Birleşme sebebiyle artırılan 16.1 trilyon lira sermayeyi temsil eden hisse senetleri, 17 şirketin Koç Holding dışındaki ortaklarına verilecek.

Birleşen 17 şirket

Koç Holding Olağanüstü Genel Kurulu'nda birleşmesine karar verilen 17 şirketin isimleri şöyle: "Bursa Oto, Ege Oto, Egemek, Gün Oto, İstanbul Oto, Kuzey Motorları, Marmara Oto, Ormak, Otoan, Otokoç, Otomotor, Ottar, Samoto, Standart Motor, Suroto, Tormak ve Toroto."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce