|

Köprü Lapseki'ye değer kattı

Çanakkale’de köprü ayağının bulunduğu Lapseki, birikimlerini yatırıma dönüştürmek isteyen vatandaşların gözdesi oldu. Köprünün etkisiyle Lapseki’de Mecidiye, Şevketiye ve Çardak’ta arazi fiyatları yüzde 150 arttı. İmarlı yerlerde en düşük arazi metrekareleri 100 liraya yükseldi.

Hamide Hangül
01:01 - 26/09/2021 dimanche
Güncelleme: 01:04 - 26/09/2021 dimanche
Yeni Şafak
Çanakkale Köprüsü
Çanakkale Köprüsü

Kovid-19 sürecinde denizi ve yeşili gören arazilere talep patlaması yaşanırken Çanakkale Köprüsü’nün yapıldığı bölge de yatırımcıların gözdesi haline geldi. Tamamlandığında geçiş süresini 4 dakikaya düşürecek köprünün etkisiyle Lapseki’de Mecidiye, Şevketiye ve Çardak’ta arazi fiyatları yüzde 150 arttı. Henüz imara açılmamış arazilerde metrekare fiyatları 40 TL’ye, imarlı arazilerde en düşük 100 TL’ye çıktı.

BİRİKİMLERLE ARAZİ ALIN

Hakan Erilkun Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Erilkun, bölgede birikimleriyle yatırım yapmak isteyenlerin ağırlık kazandığına vurgu yaptı. Erilkun, “Çünkü gayrimenkul alıp sınırlı kira getirisine bağlık kalmak yerine insanlar, sınırlı birikimlerini arazi yatırımıyla değerlendirmek ve kendini katlayan bir yatırıma sahip olmak istiyor” dedi.

DEĞERİ HIZLA YÜKSELİYOR

Arazi yatırımında ilk sırayı Çanakkale’nin aldığına işaret eden Erilkun, bunun nedenlerini şöyle açıkladı: “Hem Kuzey Marmara Otoyolu’nun en önemli bağlantı noktası olması, hem de toprakların çok verimli, ikliminin de elverişli olması, bölgeye talebi artırırken, Çanakkale Köprüsü’nün iki yakayı birleştirecek olmasıyla bölgeyi Türkiye’nin en hızlı yükselen değeri haline getirdi. Bu özelliklerden dolayı Çanakkale’de arazi fiyatları son bir yılda yüzde 150 arttı. Henüz imara açılmamış arazilerin metrekare fiyatları 40 TL’den başlarken, imarlı arazilerde fiyatlar minimum 100 TL’den başlıyor” açıklamasında bulundu.


DENİZİ GÖREN BÖLGELER BORSA HIZINDA ALINIYOR

Bölgede yoğun talep gören yerleri Erilkun, şöyle sıraladı: “Köprü ayağının takılmasıyla en fazla hareketlilik eski bir Rum köyü olan Güreci, Çardak, Mecidiye ve Gazi Süleyman Paşa mevkilerinde yaşanıyor. Çok değil 15 ay önce Güreci’de dönümü 25 TL’ye yer bulunabilirken bugün 65 TL’den aşağı değil. Çoğu yatırımcı bu noktalardan yer topluyor, özellikle deniz gören araziler adeta borsa hızıyla el değiştiriyor. En hızlı el değiştiren noktalar köprü ayağının bulunduğu ve imar sorunu olmayan Lapseki ve Lapseki’deki Güreci, Mecidiye, Şevketiye ve Çardak Bölgeleri.”

'UYGUN FİYAT' DİYE DERE YATAĞINA GİRMEYİN

Bölgede yatırım yapmak isteyenlere mutlaka bir gayrimenkul uzmanıyla hareket etmesi önerisinde bulunan Hakan Erilkun, “Çünkü konut ve iş yeri alımı uzmanlık alanı olmaktan çıktı, artık insanlar kendileri de tapudan araştırma yaparak alım gerçekleştirebilirler. Ancak arsa arazi yüzlerce teknik detay araştırması gerektiren bir alan. ‘Uygun fiyatlı alıyorum’ dediğiniz yer ‘dere yatağı’ da çıkabilir. Bu nedenle fizibilitesi yapılmış, hakikaten yatırıma uygun noktaları arsa arazi uzmanıyla beraber test edin” tavsiyesinde bulundu.

#Hakan Erilkun
#Çanakkale
#Lapseki
#Mecidiye
#Şevketiye
il y a 3 ans