|

Kredi kuruluşları Erdoğan'a güveniyor

Rating kuruluşu S&P ile IMF Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk, Başbakan Erdoğan'ın ekonomi politikasına dair taahhütlerini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Yeni Şafak
01:00 - 25/03/2003 Salı
Güncelleme: 13:47 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Kredi kuruluşları Erdoğan'a güveniyor

ABD'nin mali desteğinin rafa kalkmasından sonra piyasalarda oluşan olumsuz havaya rağmen uluslararası piyasalar ile IMF'den olumlu mesajlar geldi. Standard and Poor's (S&P), Türk hükümetinin mali disiplinden sapması halinde not indirimi tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını bildirdi. S&P'nin İdari Direktörü David Beers, Türkiye'nin kısa süre içinde mali yapısını düzeltmesi gerektiğini, bunun da not yapısını belirleyeceğini kaydetti.

Amerikan yardımının gelmemesiyle ekonomideki problemlere dikkat çekmek isteyenlerin elinin güçleneceğini vurgulayan S&P'nin İdari Direktörü David Beers,Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığının Türk ekonomisi için olumlu olduğunu savundu.

IMF: Erdoğan'ın sözleri olumlu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Daimi Temsilcisi Odd Per Brekk, Başbakan Erdoğan'ın önceki gece yaptığı konuşmada ekonomi politikasına dair taahhütlerini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Per Brekk'in açıklamasında, daha fazla harcama önlemleri dahil, temel ekonomik politikalara ilişkin olarak Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in dünkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonraki açıklamalarının da memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

JP Morgan: Türkiye borcunu kaynaklarıyla 6 ay çevirebilir
Yatırım bankası JP Morgan, Türkiye'nin, ABD yardımı olmadan da, önümüzdeki altı ay boyunca kendi kaynaklarıyla borcunu çevirebileceğini savundu. Kuruluş, Türkiye'nin 2003 yılında yüzde 1, 2004 yılında ise yüzde 3 büyüyeceğini savundu. Banka, hükümetin makro ekonomik disiplini sağlamak için hala şansı olduğunu belirterek, bunda tecrübeli teknoktratların önemli rol oynayacağına dikkat çekti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce