|

Krediye ulaşım kolaylaştırılsın

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, reel sektörün krediye ulaşmasının daha da kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Geniş tabana yayılmış bir kredi uygulamasına işlerlik kazandırılması talebini dile getiren Avdagiç, “Özel sektör ile bankalar arasındaki kanalları, çok iyi çalışır hale getirmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 13/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:31 - 13/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Şekib Avdagiç
Şekib Avdagiç

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, oda meclisinin aylık olağan toplantısında, reel sektörün finansmana erişiminin daha da kolaylaştırılması çağrısında bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni reform paketiyle kamu bankalarının sermaye yeterlilik ve likidite oranları artırılmasının yerinde bir karar olduğunu belirden Avdagiç, Bir başka ifadeyle, tahsili gecikmiş alacakların sektör için bir risk oluşturulmasının önüne geçiliyor. Ayrıca özel bankalar da yeniden sermayelendiriliyor” diye konuştu.

KANALLAR İYİCE AÇILMALI

“Reel sektörün krediye ulaşması daha da kolaylaştırılmalıdır” çağrısında bulanan İTO Başkanı Avdagiç, “Geniş tabana yayılmış bir kredi uygulamasına işlerlik kazandırılması yerinde olacaktır. Özel sektör ile bankalar arasındaki kanalları, çok iyi çalışır hale getirmeliyiz. Borçlanma koşullarındaki yaşadığımız tıkanıklığı açmamız lazım. Kredi büyümesi olmadan, Türkiye ekonomisinin büyümesi mümkün değil. Bankalar kolay kredi vermiyor. İlk üç ayda banka kredileri 121 milyar lira oldu. İyi bir rakam ama neredeyse tamamı kamu bankalarından" dedi.

  • KDV alacakları ödense şirketler iyice rahatlar
  • Özel sektörün KDV alacaklarına da değinen Avdagiç, devletten KDV alacağı olan işletmelere alacaklarının ivedilikle ödenmesinin şirketleri finansal açıdan rahatlatacağını vurguladı. Yeni reform paketi kapsamında Türkiye Bankalar Birliği’nin öncülüğünde, Enerji Girişim Sermaye Fonu ve Gayrimenkul Fonu kurulacağını hatırlatan Avdagiç, geri dönmesi zor kredilerin en fazla olduğu bu iki sektörde, sorunlu varlıkların alınıp borç-hisse senedi takası yapılacağını söyledi.
#İTO
#Şekib Avdagiç
5 yıl önce