|

Krizden kaçmak için gücünüzü birleştirin

Alman Bankalar Birliği Başkanı Rolf Breuer, Türk bankalarına, krizden sakınmak istiyorsanız 'birleşin' ve müşterilerinize artık 'risk'lerden bahsedin mesajı verdi.

Yeni Şafak
01:00 - 13/11/2003 Perşembe
Güncelleme: 11:57 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • YAKUP KOCAMAN


    Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)'ın davetlisi olarak İstanbul'a gelen Alman Bankalar Birliği ve Deutsche Bank AG Denetim Kurulu Başkanı Rolf E. Breuer, ticari bankaların, şube sayılarını küçültmelerinin yanı sıra müşterilerine yatırım 'risk' leri konusunda da bilgi vermesi gerektiğini söyledi. Breuer, "Avrupa'da benim gördüğüm en önemli gidişatlardan bir tanesi risk yönetiminin ağırlık kazanması. İşte bu yeni bir dünya" dedi. Breuer konuşmasında ayrıca, Türk bankalarına, krizden sakınmak istiyorsanız 'birleşin' mesajı da verdi.

    Çırağan Sarayı'nda dün düzenlenen toplantının açılışında konuşan TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan ise, mali sistemin liberalizasyonunun, Türkiye'de yeni yatırımların finansmanı açısından son derece önemli olduğunu bildirdi. Özilhan, "Mali liberalizasyon beraberinde daha ekonomik sermayeye ulaşmaya imkan tanıyacaktır" dedi.

    Tuncay Özilhan, son dönemlerde Türkiye ekonomisinin kaydettiği önemli gelişmeleri takdirle izlediklerini ifade ederek, enflasyon oranının tek haneli rakamlara inme eğilimine girdiğini, ekonominin son derece başarılı bir gidişata sahip olduğunu vurguladı. Artan ihracatın önümüzdeki yıllarda daha fazla büyümesinin öngörüldüğüne de işaret etti.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce