|

Küresel pazarı şekillendirecek

Discover Events Başkanı Yunus Ete, İstanbul’da düzenlenecek 6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı’nın pazardaki iş hacmini daha da artıracağını söyledi. Ete, “2021 yılında helal ekonominin 7 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 00:00 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
​Helal Expo fuarı 29 Kasım’da açılacak.
​Helal Expo fuarı 29 Kasım’da açılacak.

Helal Expo fuarı 29 Kasım’da kapılarını açıyor. İstanbul’da Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuar, 2 Aralık’a kadar misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events iş birliğinde gerçekleşecek olan fuar hakkında bilgiler veren Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, helal ekonomisinin yakın zaman içerisinde küresel pazarı şekillendireceğini aktardı.

40 BİNE YAKIN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Yunus Ete, özellikle İslam ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısındaki artışın ve Orta Doğu ve diğer bazı ülkelerin ithalat rejimlerinde helal logo ya da belgelerin zorunlu olarak aranır olmasının Türkiye’deki pazarı hızla geliştirdiğini söyleyerek, “2017 yılından itibaren İslam İİT Helal Fuarı ile birlikte kendi alanında dünyanın en önemli zirve ve fuarı haline gelmiştir. Bu yıl organizasyonun 100’ün üzerinde uluslararası konuşmacıyı, 40 bine yakın yerli ve yabancı ziyaretçiyi misafir etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Fuara, birçok sektörden 250’yi aşkın ulusal ve uluslararası firmanın katılacağını aktaran Ete, “Dünya Helal Zirvesi ve IIT Helal Expo fuarını 2017 yılında 30 bine yakın misafir ziyaret etti. Bu rakamın 7 bine yakınını yabancı satın alma heyetleri, uluslararası akademisyenler ve yabancı delegeler oluşturdu. 72 ülkeden de katılım sağlandı” dedi.

Katılımcıların yüzde 40’ı yabancı

Uluslararası katılımcı ülke sayısının her geçen gün arttığı İİT Helal Expo’ya bu yıl 80’in üzerinde yabancı ülkenin temsilcilerinin katılacağını ifade eden Ete, yabancı katılımcıların toplamın yüzde 40’ına tekabül ettiğini söyledi. Ete, Afganistan, Ürdün, Arnavutluk, Endonezya, İran, Pakistan, Bangladeş, Hırvatistan, Cezayir, Fas, Filistin, Katar, Lübnan, Kosova, Malezya, Nijerya, Libya, İspanya, Hindistan, Güney Kore, Belçika, Hollanda, Avusturya, Fransa, İngiltere, Tayland ve Suudi Arabistan’ın öne çıkan ülkeler arasında bulunduğunu ifade etti.

#Yunus Ete
#İstanbul
#Helal Expo Fuarı
#Afganistan
#Ürdün
#Arnavutluk
#Endonezya
5 yıl önce