|

Land Rover G4 Challenge seçmeleri Temmuz ayında

2009 yılında yapılacak Land Rover G4 Challenge yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek takımı belirlemek için seçmeler Temmuz'da başlayacak

Eylem Şimşek
00:00 - 10/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Land Rover G4 Challenge  seçmeleri Temmuz ayında
Land Rover G4 Challenge seçmeleri Temmuz ayında

Asya kıtasında 2009 yılında yapılacak Land Rover G4 Challenge yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek takımı belirlemek için seçmeler temmuz ayında başlayacak. Kızılhaç ve Kızılay Cemiyetleri Uluslararası Federasyonu işbirliğinde düzenlenecek Land Rover G4 Challenge'da 18 ülke takımı mücadele edecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Yarışlar için 1 erkek ve 1 bayandan oluşacak Türk takımını belirlemek amacıyla başvurular başladı. Katılımcılar, 30 Haziran tarihine kadar başvurularını yapabilecek. Başvuruların ardından Land Rover G4 Challenge'a katılma hakkını elde eden ilk 100 kişi zorlu bir elemeden geçerek 38 kişiye indirilecek. Eylül ayındaki yarı finallerde yarışmacı sayısı 16'ya düşürülürken, ardından yapılacak finaller sonunda belirlenecek 2 erkek ve 2 bayan yarışmacı, 2009 yılında şubat-mart aylarında İngiltere'de gerçekleşecek uluslararası ön seçmelerde Türkiye'yi temsil edecek. Uluslararası seçmeler sonunda 1 kadın ve 1 erkek sporcu, Land Rover G4 Challenge'da Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanacak. Borusan Otomotiv Land Rover Marka Müdürü Ayhan Ölçer, yarışla ilgili Kanyon Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, uluslararası finallerde Türk takımının Land Rover G4 Challenge'ı birinci bitirmesi durumunda Türk Kızılayı'nın bir Land Rover kazanacağını söyledi.



Efsane pilot geri dönüyor


Kendi çatısı altında ve Türk mühendisleri ile ürettiği ralli lastikleriyle parkurlarda mücadele veren ve henüz ilk sezonunda Türkiye Ralli Takımlar Birinciliği'ni elde eden Lassa Rally Team, ralli parkurlarının efsane isimlerinden Serkan Yazıcı'yı kadrosuna dâhil etti. Yazıcı artık, Lassa Rally Team'in başarısı için mücadele edecek.


16 yıl önce