|

Lexus'la otomobilde Fuso'yla kamyonda

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Bridgestone ile yeni ekipman yatırımları, Komatsu ile yurt içinde üretimin başlatılması, Toyota ile Lexus markasının pazara girişi, Mitsubishi Fuso ile kamyon üretimine yönelik planlarımız var" dedi

Eylem Şimşek
00:00 - 24/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 03:20 - 24/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Lexus'la otomobilde Fuso'yla kamyonda
Lexus'la otomobilde Fuso'yla kamyonda

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Bridgestone ile yeni ekipman yatırımları, Komatsu ile yurt içinde üretimin başlatılması, Toyota ile Lexus markasının pazara girişi, Mitsubishi Fuso ile kamyon üretimine yönelik planlarımız var" dedi.

Sabancı Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, Güler Sabancı'nın Japonya'nın etkin yayınlarından Nihon Keizai Shimbun'un (NIKKEI) ekonomi yayını Nikkei Sangyo Shimbun'un (Nikkei Business Daily) sorularını yanıtladığı bildirildi.

JAPONLARLA YENİ YATIRIMLAR

Açıklamada, Hiroaki Kanazawa tarafından yapılan röportajda Sabancı'nın, topluluğun projeleri ve Japonya'daki iş ortaklıklarıyla ilgili bilgiler verirken, Türkiye ve dünya ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi. Holdingten yapılan açıklamaya göre, röportajda Sabancı Holding'in Japon şirketleriyle olan işbirliğine yönelik projeksiyonlarına değinen Güler Sabancı, "Öncelikle mevcut ortaklarımızla yeni projeler üzerinde duruyoruz. Bridgestone ile yeni ekipman yatırımları, Komatsu ile yurt içinde üretimin başlatılması, Toyota ile Lexus markasının pazara girişi, Mitsubishi Fuso ile kamyon üretimine yönelik planlarımız var" dedi.

NÜKLEER ENERJİ İHALELERİNE BİZ DE VARIZ

Sabancı, Japon şirketleri için Türkiye'de ideal sektörlerin neler olduğu sorusuna karşılık, "Şu anda en ideal sektör enerjidir. Hükümetin yakın zamanda ihaleye çıkacağı nükleer enerji santrallerine yönelik program da bunun merkezinde. Biz de Sabancı olarak bu projede yer almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Japon firmaları ile işbirliği yapabiliriz. Hükümetin özel sektör eli ile projeyi yapmak istemesine yönelik bazı endişeleri de anlıyorum, fakat enerji sektörünün özelleştirilmesi kaçınılmaz. Riskin olduğu yerde fırsatlar da vardır" karşılığını verdi. Japon şirketlerinin Türkiye dahil olmak üzere Ortadoğu'da iş yapma konusunda isteksiz olduğuna dair görüşler olduğu yönündeki yoruma da Sabancı, "Şirketlerin Ortadoğu gibi zor bir bölgede dikkatli davranmaları normal ve siyasi istikrar, yatırım kararı alırken son derece önemli. Bu durum içinde bakıldığında Türkiye'de gerekli yatırım ortamı mevcuttur" dedi.




16 yıl önce