|

Malezya'dan Türkiye hamlesi: Yeni roadshow başlattı

Tourism Malaysia, Malezya’ya turist gelişlerini artırma fırsatlarını aramak için turizm ticaret ortaklarıyla yeniden bağlantı kurmak ve yeni ortaklıklar oluşturmak amacıyla Türkiye’ye bir roadshow başlattı.

10:43 - 19/09/2022 Pazartesi
Güncelleme: 10:48 - 20/09/2022 Salı
Diğer
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Malezya Turizm Genel Müdür Yardımcısı (Planlama) Sayın Iskandar Mirza Mohd Yusof başkanlığındaki heyet, seyahat operatörleri, otelciler, devlet turizm kuruluşları ve havayollarından oluşuyor.

Misyon, turizm endüstrisinde güçlü bir toparlanma için ekonomiyi daha da artırmaya yönelik yeni veya düzenli gelen turistleri geri kazanmak ve böylece daha fazla uluslararası turist elde etmeyi amaçlıyor.

Malezyalı hizmet sağlayıcıları ve Türk acenteler, İstanbul’daki turizm ve seyahat oturumuna, destinasyon sunumuna ve bağlantı oluşturmaya yönelik öğle yemeğine katılacak. Bu roadshow, turizm ticaret ortaklarıyla bağ kurma platformu ve Türk acentelere Malezya hakkında ürün güncellemeleri sunmanın yanı sıra yeni satış ortaklıkları geliştirme fırsatı sunuyor.

“Malezya’nın Türkiye Büyükelçimiz tarafından bu yılın Malezya ile Türkiye arasında birçok yeni gelişmeye şahit olduğu konusunda bilgilendirildim. Malezya Başbakanı Sayın Dato’ Sri İsmail Sabri Yaakob’un Temmuz ayında yaptığı resmi ziyaret ve Majesteleri Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah ve Majesteleri Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah’ın Ağustos 2022’de Türkiye’ye yaptığı Devlet Ziyareti bunların en önemlileri. Bu nedenle, Malezya, Malezya’ya seyahat ilgisini çekmek için iki yıllık bir aradan sonra ağ oluşturmayı yeniden kurmak için Türk yurt dışı seyahat sektörüyle iş ilişkilerini güçlendirmeyi heyecanla ve dört gözle bekliyor” dedi.

Malezya, 17 yaş ve altı çocuklar da dahil olmak üzere karantina veya kalkış öncesi ve varışta COVID-19 testlerine tabi tutulma zorunluluğu olmayan tam aşılı yolcular için giriş prosedürlerini gevşetti.

Seyahat sigortası da Malezya’ya giren yabancılar için bir ön koşul değil ve gelen yolcuların artık ülkenin temas izleme uygulaması MySejahtera’daki Gezgin Kartını doldurmaları gerekmiyor.

Malezya’nın en son cazibe merkezleri arasında yaylalarda yeni açılan açık hava tema parkı – Genting SkyWorld ve şu anda dünyanın en yüksek ikinci binası olarak duran Kuala Lumpur’daki muhteşem Merdeka 118 Kulesi bulunuyor.

Bu nedenle, Türk Hava Yolları bu sıklığı Ekim 2022’den itibaren haftada 10 uçuşa çıkartacak. Türk yolcular ayrıca Singapur Havayolları, Emirates Havayolları, Katar Havayolları ve Etihad Havayolları ile İstanbul’dan Changi, Abu Dabi ve Dubai üzerinden Kuala Lumpur’a seyahat etme seçeneğine de sahipler. Şu anda haftalık toplam 2.023 koltuk kapasiteli 7 direkt uçuş ve 9.177 koltuk kapasiteli 45 transit uçuş bulunuyor.

#​Tourism Malaysia
#Malezya
#Sayın Iskandar Mirza Mohd Yusof
2 yıl önce