|

Maliye: Ya vergini verya da Mercedesini

Eğlence dünyasına el atan maliye, vergi borcunu ödemeyen 133 sanatçıdan 29'unun 500 adet lüks aracını haczedip 9,5 trilyon lira tahsil etti.

Yeni Şafak
00:00 - 16/07/2002 Salı
Güncelleme: 11:31 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
Maliye: Ya vergini ver ya da Mercedesini

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle verginin öneminin daha da arttığına dikkat çeke Defterdarı Kadir Boy, bu nedenle denetimleri sıkılaştırdıklarını belirterek konuyla ilgili şunları ifade etti:

"Mesela, eğlence sektöründe faaliyet gösteren 394 mükelleften alacağımız 4,5 trilyon civarında. Buradan 218 mükellefi yakın takibe aldık ve tahsilatın yarısını hallettik. Bize, 133 sanatçının borcu var. 29 tanesini takibe aldık ve buradan yapılan tahsilat tutarımız 380 milyar lira civarında. Jaguar, Ferrari, Mercedes, Porche, Rover, BMW, Chrysler gibi lüks araç sahiplerini yakın takibe aldık. Bu şekilde, bizim karşımıza 500 araç çıktı. 500 araç sahibinin toplam borcu 13 trilyon liraydı. Tahsilatımız, 9,5 trilyon lira oldu. Lüks araçları haczederek, gayet rahat ve iyi şekilde sonuç aldık. 101 özel hastane işletmecisinin bize, 5 trilyon lira civarında borcu vardı."

Defterdar Boy, yılın ilk yarısında vergi geliri hedeflerini tutturduklarını belirterek, "Vergi tahsilatındaki artışımız yüzde 63 oldu ve 9,5 katrilyon lira vergi topladık" dedi. Defterdar Boy, vergi affı beklentisi içerisindeki mükellefleri de uyararak, İstanbul'da böyle bir çalışma olmadığını söyledi.

Mükellef taksit hakkını kullansın
Zor durumdaki mükellefin tecil ve taksitlendirme istemi hakkı bulunduğunu belirten Kadir Boy, "Bu şekilde karşımıza gelen vatandaşımıza biz son derece iyi niyetle yaklaşıyoruz" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce