|

Marc Faber'den dolarla ilgili çok kritik tahmin

Ünlü yatırımcı Marc Faber, önümüzdeki dönemde doların 3.10 TL'ye kadar inmesini beklediğini açıkladı.

Yeni Şafak
11:01 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:04 - 17/05/2017 Çarşamba
Diğer
​Ünlü yatırımcı Marc Faber
​Ünlü yatırımcı Marc Faber

The Gloom, Boom & Doom Report" Editör ve Yayıncısı, ünlü yatırımcı Marc Faber, önümüzdeki dönemde euro ve Türk Lirası’nın dolara karşı değerlenmesini, USD/TL’nin de mevcut seviyelerinden gerileyerek 3,10’a kadar inmesini beklediğini belirtti.

Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Faber, Türkiye’deki banka ve şirketlerin tahvillerine sahip olduğunu, bununla birlikte portföyündeki TL bazlı tahvil miktarını şu aşamada artırmayı düşünmediğini açıkladı.

Türkiye'de bir değer görüyorlar

Türkiye borsası ile New York’ta işlem gören Türkiye ETF’inin yıl başından bu yana dolar bazında gördüğü yükselişe işaret eden Faber, yabancı yatırımcıların Türkiye’de bir değer gördüğünü söyledi.

Gelecek Asya ve ÇİN'de

Faber, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin bir soru üzerine, Türkiye’nin geçen hafta sonu Çin’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı görüşmenin çok daha önemli olduğunu söyledi.

"Avrupa Türkiye’yi bünyesine katmaya çok sıcak bakmıyor gibi görünüyor" diyen Faber, "Türkiye’nin geleceği başta Çin olmak üzere Asya’da" dedi.

#Marc Faber
#Türkiye
#TL
#Dolar
7 yıl önce