|

Markaya yatırım yaptı, karşılığını aldı

1978 yılında İstanbul Eminönü'nde küçük bir ticarethane ile ticari hayatına başlayan ve 1989'daki şirketleşen Akal Tekstil Sanayi bugün SUYUTTİ markası ile 17 ülkeye bere ve şapka ihraç ediyor.

Yeni Şafak
01:00 - 26/12/2005 Pazartesi
Güncelleme: 11:27 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

1978 yılında İstanbul Eminönü'nde küçük bir ticarethane ile ticari hayatına başlayan ve 1989'daki şirketleşen Akal Tekstil Sanayi bugün SUYUTTİ markası ile 17 ülkeye bere ve şapka ihraç ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan, kuruluşundan 1995 yılına kadar sadece şapka ve kasket üretimi yapmakta iken; 1995 yılında büyüyen pazar potansiyelini dikkate alarak yeni bir stratejiyi devreye soktuklarını ve ürün yelpazesini genişletip ve piyasaya kendi markalarını sürdüklerini ifade etti
3 MARKA OLUŞTURDU

AKAL Tekstil, ilk markası olan SUYUTTİ'yi 1995 yılında piyasaya sürdü. SUYUTTİ, şirketin ilk tescilli markası olarak, yetişkin grupları hedefleyen ürünlerde boy göstermeye başladı. SUYUTTİ'nin piyasada oldukça olumlu tepki almasıyla birlikte başlayan yeni marka oluşturma çalışmalarında sonra 2001 yılında KİTTİ ile devam ettiğini ifade eden Şükrü Alkan, KİTTİ, şirketin ikinci tescilli markası olarak, çocuk grubunu kendine hedef kitle olarak seçtiğini söyledi. İki yıldır dünya piyasalarında KEPP markasıyla girdiklerini ve şu anda önemli bir mesafe kaydettiklerini de söyleyen Alkan, hedeflerinin yalnız şirketi değil Türkiye'yi de markalarıyla anılan bir ülke yapmak olduğunu ifade etti.

DÜNYA MARKALARINA FASON ÜRETİM

Markalarında beklenenden daha iyi bir geri dönüşü yakaladıklarını sözlerine ekleyen Alkan, Akal Tekstil'in , üretim kalitesini de sürekli gelişme ilkesiyle gün be gün arttırdığına dikkat çekerek bunun farkına varan birçok Türk ve Dünya markası kendi mallarının da Akal Tekstil tarafından üretilmesini istediklerini böylece kendi üretimimiz yanında bu markaların da fason olarak üretimini yapmaya başladıklarını belirtti. Bugün direkt olarak ve mümessiller yoluyla ihracatına devam eden Akal'ın; 16 ülkeye ihracat yaptığını ifade eden Şükrü Alkan, "Adeta dünyanın beresini biz karşılıyoruz" şeklinde konuştu. Alkan, ihracat yaptıkları ülkeleri şöyle sıraladı: İngiltere, Almanya, Rusya, KKTC, Yunanistan, Bulgaristan, Çekoslovakya, Azerbeycan, Makedonya, Yugoslavya, Romanya, Kazakistan, Slovenya, Gürcistan, Filistin, Sudan.

Yerli ve yabancı takımlara bere

Avrupa'da ki ünlü birçok takımın berelerini ürettiklerini de açıklayan Şükrü Alkan halen F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzonspor vs. kulüplerine mevcut ürün gruplarından üretip sattıklarını kaydetti. Alkan bugünlere gelmelerinde markaya yaptıkları yatırımın en önemli etken olduğunu söyledi. ----------------------- Haberler son--------------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce