|

Meclis lojmanları kapış kapış gidiyor

Tasarruf gerekçesiyle hükümetçe satışa çıkarılan ve alışveriş merkezine dönüştürülen milletvekili lojmanlarından üç günde 26'sı satıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 27/09/2003 Cumartesi
Güncelleme: 11:03 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Meclis lojmanları kapış kapış gidiyor
---------------------- manset ---------------------

Uluslararası ticaret ve alışveriş merkezine dönüştürülen milletvekili lojmanlarından, ilk 3 günde 26 işyerinin satışı yapıldı. Lojmanların satışı için, Pazar gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere, yurt çapında ilan ve reklam kampanyasına başlanacak.

Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından Salı günü resmi satışına başlanan milletvekili lojmanlarında, ilk üç günün sonunda 'show room ve mağaza' şekline dönüştürülen villalardan 16, çok katlı iki bloktaki 'ofislerden' 5 adet ve merkezin restoran ve fast food için ayrılan 'çarşı' bölümünde ise 5 adet dükkanın satışı gerçekleşti.

5-10 yıllık banka kredisi

Lojmanların satışını yapacak şirketin başkanı Reha Medin, satış bedellerinin işyerlerinin tapularının çıkmasının ardından alınacağını, ancak alıcıların ödeme yapmak için bankalarla kredi anlaşması işlemine başladıklarını söyledi.

Medin, satış için Akbank ile özel bir anlaşma yapıldığını vurgularken, anlaşma çerçevesinde bankanın 10 yıla kadar döviz, 5 yıla kadar da lira bazında limitsiz kredi vereceğini belirtti. Medin, bu kapsamda gelecek haftadan itibaren bir Akbank görevlisinin de lojmanların satış ofisinde bulunacağını kaydetti.

3 günde 4 villa satıldı

Rahe Medin lojmanların satışı için Pazar gününden itibaren başta İstanbul olmak üzere yurt çapında ilan ve reklam kampanyasına başlanacağını söyledi.

Satışa sunulan Meclis lojmanlarındaki blokların yanındaki yerin de otel alanı olarak satışa sunulacağını belirten Medin, lojman alanında 10 bin metrekarelik bir yapı market ve 12 bin metrekarelik bir hipermarket yapılacağını, marketlerin üzerinin de fuar katı olarak düzenleneceğini söyledi. Medin, bu arada, sitelerdeki mobilyacılardan show room olarak düzenlenen villalara yoğun talep geldiğini, ilk 3 günde 4 villa sattıklarını belirtti.

Batı standartlarında iş merkezi olacak
Lojmanlarda 400 mağaza ve 177 sektör ofisi, kültür merkezi, kafeler ve restoranlar olacak. Mevcut olan 360 araçlık otoparka ek olarak 3 bin araçlık oto park daha yapılacak. Bir de helikopter pistinin yapılacağı site, Batı standartlarında bir iş merkezi haline dönüştürülecek. Sitede, petrol, gıda, tekel, inşaat, mobilya gibi her sektöre ayrı bir sokak ayrılacak.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce