|

Mehmet Şimşek'e sürpriz teklif

Uzun yıllar ekonomi yönetiminde bulunan eski Maliye Bakanı ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimsek'e 300 milyon dolarlık Türk fonunun başına geçmesi için Şahenk ve Özyeğin aileleri tarafından özel bir teklif götürüldüğü belirtildi.

Yeni Şafak
15:01 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:27 - 12/09/2018 Çarşamba
Diğer
Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek

Başkanlık sisteminin ilk kabinesinde yer almayan Mehmet Şimsek'e sürpriz bir iş teklifi geldi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre; birçok uluslararası finans kuruluşunda görev alan Şimşek'e gelen teklif Türkiye'nin önde gelen iki ailesi; Şahenk ve Özyeğin tarafından yapıldı.

Dome Group'un kaptan köşkü teklif edildi

Haberde, iki Türk devi; Doğuş ve Fiba'nın Londra'da kurdukları Dome Group'un kaptanlığı için Mehmet Şimşek’i düşündüğü ifade edildi.

Bilindiği üzere İngiltere'deki en büyük Türk sermayeli yatırım bankalarından birini geçen yıl Dome Group açmıştı.

Dome Group'un açılışına o dönemki unvanlarıyla Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılmış, kurdeleyi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ile birlikte kesmişlerdi.

300 milyon dolarlık fon

Dome Group'un, kredi fonu 300 milyon dolar. Bu tutarın 2020 yılına kadar 1 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Dome'un yönetiminde ise bankacılık dünyasının yakından tanıdığı simalar var. Eski Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, eski Goldman Sachs Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Çetin, Murat Özyeğin, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sözen bu isimler arasında bulunuyor.

#Mehmet Şimşek
#Dome Group
#Doğuş
#Fiba
6 yıl önce