|

Memurun gözü enflasyonda

Memur ve emeklinin gözü aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. 2018’in ikinci yarısında yüzde 3,5 zam alan yaklaşık 3,5 milyon memur ile 12 milyon emeklinin yüzde 7 civarında enflasyon farkı zammı alması bekleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 3/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:34 - 3/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Memurlara toplu sözleşme gereği bu yılın ocak ayında yüzde 4 zam verilecek.
Memurlara toplu sözleşme gereği bu yılın ocak ayında yüzde 4 zam verilecek.

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri bugünkü aralık ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanacak veriler 3,5 milyon devlet memuru başta olmak üzere sözleşmeli ve emeklilerin de maaşlarını etkileyecek. Buna göre, memur maaşlarına baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda yüzde 1,44 düşerken, temmuz-kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 10,64 artış meydana geldi. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 3,5’lik zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumunu ortaya çıktı.

FARKLAR 15 OCAK’TA ÖDENECEK

Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak geçen yılın ikinci yarısında yüzde 3,5 zam alan devlet memurları, aralık ayında TÜFE’nin sabit kalması halinde enflasyon farkı alacak. Memurlara toplu sözleşme gereği bu yılın ocak ayında yüzde 4 zam verilecek. Zamlı maaşlar ve enflasyon farkı 15 Ocak’ta alacak.

#Memur
#Enflasyon
#Zam
5 yıl önce