|

'Meral beceremedin git'

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, "Eylemi ciddi yapacaksın, göstermelik yapmayacaksın. Meral, bu işi başaramadın, onun için git" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 4/12/1999 Cumartesi
Güncelleme: 17:41 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türk-İş 18. Olağan Genel Kurulu'nda gerginlikler sürüyor. Çarşamba günü başlayan ve yarın yapılacak seçimlerle sona erecek olan Genel Kurul'un ilk gününde MHP ve ANAP'lı bakanların hükümet adına değil de partileri adına yaptıkları konuşmalardan dolayı yaşanan gerginlik dün de muhalif sendikacılar arasında yaşandı. Genel Kurul'da söz alan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Türk-İş yönetimine seçilecek ekibin hükümetle vuruşmaya hazır olması gerektiğini belirterek, bunu yapmayan yönetimi rahatsız edeceklerini söyledi. Tarafların uzlaşması olmadan çıkarılan Sosyal Güvenlik Yasası gidene kadar Türk-İş'in mücadele etmesini isteyen Özbek, şöyle konuştu: " Sayın Meral, kıdem tazminatının kaldırılması gündeme getirilmesi halinde (Gök kubbeyi başlarına yıkarız) diyor. Sayın Meral'e soruyorum; Sosyal Güvenlik Yasası'nın çıkmasında ne yaptınız, şimdi ne yapacaksın? Dala çıkmakla eylem yapılmaz. Eylemi ciddi yapacaksın, göstermelik, fuzuli eylem yapmayacaksın. Sayın Meral, bu işi başaramadın, beceremedin, onun için gitmelisin."

İki adaydan da iyi iş yaparım

Türk-İş Genel Başkan adayı ve Türkiye Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ise sendikalar ve sendikacıların, çalışanların kazanılmış hakkına yeteri kadar sahip çıkamadıklarını belirterek, yakın bir gelecekte kendilerini toparlayamamaları halinde işçilerin kıdem tazminatı hakkının ellerinden gideceğini söyledi. Türk-İş'in sorunları ve sıkıntılarının, Ebru Gündeş haberi kadar medyada yer alamadığını anlatan Başoğlu, delegelerin oylarını özgür bir şekilde kullanmaları halinde anlaşabilecekleri yönetimin çıkabileceğini kaydetti.



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce