|

Mercedes A-Serisi liderliği koruyacak

Mercedes-Benz Türk, kompakt sınıf ile yapay zekanın buluştuğu yeni A-Serisi’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, “A-Serisi, ilerici teknolojilerle yenilenerek pazardaki kuralları yeniden belirlememizi ve premium otomobil segmentindeki liderliğimizi korumamızı sağlayacak modellerimiz başında geliyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:21 - 2/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mercedes-Benz Türk, yeni nesil kompakt sınıf otomobillerin öncüsü niteliğindeki Yeni A-Serisi ile Türkiye’de basın test sürüşü gerçekleştirdi.
Mercedes-Benz Türk, yeni nesil kompakt sınıf otomobillerin öncüsü niteliğindeki Yeni A-Serisi ile Türkiye’de basın test sürüşü gerçekleştirdi.

Türkiye’deki faaliyetinin 51’inci yılına giren Mercedes-Benz Türk, yeni nesil kompakt sınıf otomobillerin öncüsü niteliğindeki Yeni A-Serisi ile Türkiye’de basın test sürüşü gerçekleştirdi. Antalya ve Burdur illerini kapsayan ve “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılan Salda Gölü’ne uzanan bir rotada gerçekleştirilen test sürüşünün akabinde yeni A-Serisi de satışa sunmaya başlandı. Organizasyonda Türkiye’de ilk kez yollara çıkan A-Serisi ile birlikte, “Yapay Zeka“da devrim niteliği taşıyan MBUX - Mercedes-Benz User Experience (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) uygulamasının da basın lansmanı yapıldı.

YOLCU İLETİŞİMİNDE ÇAĞ ATLADI

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, “2017 yılında Mercedes-Benz satışları globalde 2,3 milyon adede ulaşarak bir önceki yıla oranla yüzde 9,9 büyüme gerçekleştirdi ve Mercedes-Benz premium segmentte tüm dünyada lider oldu. Türkiye’de ise premium segmentte 25 bin 588 adetlik satış rakamıyla ilk sıradaki yerimizi koruduk. 2018 yılına da önceki yıllardaki başarılarımızı sürdürme kararlılığı ile yola çıktık. A-Serisi’ni satışa sunarak bu yıl da hem premium kompakt sınıfta hem de premium otomobil pazarındaki liderliğimizi korumayı hedefliyoruz. MBUX - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi uygulamasını da ilk defa Türkiye’de müşterilerle buluşturuyoruz. Bu çağ atlayan teknolojisi ile Yeni A-Serisi, yolcularıyla arasında daha önce hiçbir otomobilin kuramadığı kadar kişisel iletişim kuruyor” dedi.


MBUX BENZERSİZ BİR DENEYİM

Mercedes-Benz, Mercedes me connect teknolojisinde de yeni bir dönemin başlangıcı olan yenilikçi araç içi bilgi ve eğlence sistemi MBUX - Mercedes-Benz User Experience (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) uygulamasını ilk kez yeni A-Serisi ile sunuyor. Bünyesindeki yapay zekâ teknolojisiyle öğrenme özelliği olan MBUX, kişiselleştirilebiliyor. Sistem bu yönüyle sürücü, yolcular ve otomobil arasında bağ kuruyor. Donanım seviyesine bağlı sunulan dokunmatik, yüksek çözünürlüklü geniş ekran ve “Hey Mercedes” anahtar kelimesi ile aktif hale gelen, doğal konuşma dilini de anlama özelliğine sahip olan akıllı sesli komut sistemi ve ön cama yansıtılan sanal gösterge paneli diğer önemli özellikler olarak öne çıkıyor. MBUX, dokunmatik ekran, orta konsola entegre touchpad ve direksiyona entegre dokunmatik kumanda tuşları olmak üzere üç farklı dokunmatik ara yüzden kumanda ediliyor.

MERCEDES DİZELDE DURMUYOR

Dizelin sonu geldi mi derken, dünya otomotiv devlerinden Daimler Mercedes, hem yeni dizel motorunu ortaya çıkardı hem de dizele yatırımla 2021 yılına kadar yola devam dedi. Şükrü Bekdikhan, Mercedes olarak bir süredir kullandıkları ortak dizel motor yerine kendi geliştirdikleri yeni nesil 1.6 lt hacimli dizel motorun eylül sonunda makyajlı C Serisi ile devreye gereceğini belirterek, dizel motorların hemen yok olmayacağını belirterek, şunları söyledi: “Dizel motorlar yok olmayacak. Dizel- hibrit gibi yeni çözümler gelişecek. Örneğin Mercedes olarak yeni nesil Euro 6-D emisyon normlarını karşılayan dizel motorlar geliştirdik. 2021 yılına kadar olan AB emisyon değerlerini karşılayabiliyor. Sonrasında emisyon oranları daha da düşecektir. O zaman da elektrikli motorların daha çok görev üstleneceği hibrit motorlar ortaya çıkacak. Biz ağustos ayında ilk elektrikli aracımızı getireceğiz. Yıl sonunda ise Smart markamızın elektrikli modelleri gelecek. 2019 yılında ise tamamen yeni nesil elektrikli EQ araçlarımız ortaya çıkacak. Daimler olarak dizel için 3 milyar euroya yakın yatırım gerçekleştirdik. Elektrikli araçlar için yatırım bütçemiz ise 10 milyar euro. Dizeln yasaklanması ve yasal tedbirler geleceği belirleyecektir. Dizel kötü bir yakıt değildir.”

ÖTV İNDİRİMİ PAZARI BÜYÜTÜR

Kurlardaki oynaklığa da değinen Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Bekdikhan, “Bir kaç ay içerisinde otomotivde etkilerini belli edecektir. Kur artışı gibi etkenler lüks otomobil satışlarını çok daha fazla etkiliyor. Toplam pazarı da etkileyecektir ama henüz bunun rakamsal boyutunu söylemeyem. Küçülme yönlü olacağını tahmin ediyoruz. Otomotivin ÖTV indirimi gibi desteklere ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim. Pazar ne kadar büyük olursa, o kadar yeni yatırım cazibesine sahip olur. Yeni A Serisi Mercedes değişiminin önemli bir hamlesi. Yılda 3 bin 500 adetlik A Serisi Satışı potansiyelimiz var. Ağustos ayı sonunda ise makyajlı C Serisi satışına başlıyoruz. C Serisi, Türkiye’de en çok satan lokomotif modelimiz. 10 bin adetlerde yıllık satış rakamı söz konusu. C200 adıyla 1.6 litre benzinli 4matic ile başlayacak yeni C Serisi satışlarımız, yeni 1.6 lt dizel motorla eylül ayında zenginleşecek” şeklinde konuştu.

#Şükrü Bekdikhan
#​Mercedes-Benz Türk
6 yıl önce