|

Mevduat ısrarı fırsat teptirdi

Türkiye’de finansal araç müşterisinin yüzde 80’i parasını mevduat hesaplarında değerlendiriyor. Mevduat faizinin yüzde 14’e gerilediğine dikkat çeken TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, mevduatta ısrar eden yatırımcıların 110 bini aşan borsanın yükselişi karşısında büyük fırsat kaçırdığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 00:38 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Mevduat ısrarı fırsat teptirdi
Mevduat ısrarı fırsat teptirdi

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) yaptığı melek yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Türkiye’de melek yatırımcı sertifikasını veren tek banka olan şirket, şimdiye kadar 42 yatırımcıyı sertifikalandırdı. TEB tarafından, Bodrum Golf Kulübü işbirliğiyle bu yıl 2. kez TEB Özel Bodrum Golf Turnuvası düzenlendi.Turnuva öncesi bir araya geldiğimiz TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, sektörü değerlendirip yeni yatırımlarını üzerine konuştuk.

SÜPER MELEKLER KULÜBÜNDE 30 ÜYE

Mendi, melek yatırım platformumuz ve sahip olduğumuz network ile finansal teknolojiye yönelik şirketleri, Türk fintechleri dünyaya hazırlıyoruz” bilgisini paylaştı. Melek yatırım lisansı alanların yatırım iştahının yüksek olmadığını belirten Mendi, büyük yatırımların kurumsal müşterilerden geleceğini ifade etti. Melek yatırımcının Türkiye’de çok büyümesi gerektiğine inandıklarını dile getiren Mendi, “Süper Melekler’de 30 tane kulüp üyemiz var. Buraya girmenin belli kuralları var. Bir varlığa sahip olmak, her yıl bir yatırım fikrini getirip bir fikre yatırım yapmaları gerekiyor. Süper Meleklerde 2015 yılı sonunda 8 yatırıma 1 milyon doların üzerinde yatırım aldık” dedi.

FIRSAT KAÇIRDILAR

Türkiye’de maalesef mevduat ağırlıklı bir yatırım tablosu olduğuna dikkat çeken Gökhan Mendi, “Yatırımcının yüzde 80’i parasını mevduatta tutuyor. Diğer yüzde 20 hazine bonosu, şirket tahvilleri gibi ürünlerde kullanıyor. Bizim de özel bankacılık olarak amacımız müşterilerin sadece mevduat değil mevduat dışındaki ürünleri de kullanmaları. Ama Türkiye’de güvenli liman olarak ya TL ya döviz mevduatı kullanılıyor. 10 yılda bir üründe kaldığınızda alternatif ürünlerdeki getiriyi kaçırabilirsiniz. Borsa bu yıl rekorlar kırıldı. Maalesef yatırımcı bunu değerlendiremedi” dedi.

MEVDUAT FAİZLERİ DÜŞÜŞE GEÇTİ

Mendi, özel bankacılık müşterisi olmak üzere 1 milyon TL’nin üzerinde mevduatının olması gerektiğine dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “Bu alanda şu anda yüzde 10 büyüme var. Geçen yıl yüzde 20 büyümüştük. Bu yıl da aynı paralelde büyüme olacak. Özel bankacılık müşteri sayısında yüzde 10’a yakın pazar payımız var. Özel bankacılıkta birinci grup bankalarla yarışıyoruz.” Düşme eğilimine giren mevduat faizlerinin yüzde 14’e gerilediğine de dikkat çeken Mendi, mevduat faizlerinin trend olarak biraz daha düşmesini beklediklerini ve dövize de son dönemlerde ilginin azaldığını anlattı.


SPOR VE SANATA DESTEK VERİYORUZ

Özel bankacılık olarak sanatı da dijitalleştirdiklerini anımsatan Mendi, şu bilgileri verdi: “Dijital Müze kurduk. Gizli kalmış çok fazla koleksiyoner var. Onlarla röportajlar yapıp dijital ortama aktardık. Bu dünyada da bir ilktir. Şu anda 12 kişinin hikâyesi var.”

#Gökhan Mendi
#Mevduat
#Ekonomi
7 yıl önce