|

Mikro para birimi: Ripple

Kripto para birimi Bitcoin'den sonra sanal para piyasasında oldukça popüler olan mikro para birimi Ripple'ın, son bir yıldaki grafik akışı pek çok kişinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki Ripple nedir? Ripple nasıl alınır? İşte Ripple hakkındaki detaylar...

Yeni Şafak
12:15 - 19/02/2018 Monday
Güncelleme: 12:26 - 19/02/2018 Monday
Yeni Şafak
Ripple
Ripple

Kripto para piyasası Bitcoin ile popülerliğine kavuşunca mikro para birimlerine ilgi de arttı. Bunlardan en popüleri olan Ripple'da 2017 yılı içinde değerini yüzde 36 bin 18 artırarak geride bıraktığımız yılda en çok artan kripto para oldu.

Ripple nedir?

Ripple, 2012 yılında piyasaya sürüldü. Ripple Transaction Protocol adı altında piyasaya sürülen Ripple'ın fiyatı günümümzde 9 milyar doların üzerinde. Dünya genelinde kullanılan ödeme sistemlerine alternatif olarak piyasaya sürülen Ripple, bu konuda pek başarılı olamadı.

Ripple, internet aracılığıyla para göndermek için kullanılan bir iletişim protokolü. Ripple Labs tarafından geliştirilmiş sistemde dolar ve yen gibi gerçek para birimlerinin yanı sıra, bitcoin ve litecoin türünden ödemeler de gerçekleştirilebiliyor.

Ripple nasıl alınır?

Ripple yatırımı yapacağınız şirket ile ilgili araştırma yapıldıktan sonra, internette bu platformlar ile ilgili pek çok yorum ve öneri ile karşılaşacaksınız.

Söz konusu platformların Ripple alım ve satım işlemleri karşılığı sizden tahsil edeceği ücretleri de incelemenizde fayda var. Zira bu oran oldukça değişken bir yapıya sahip.

Yatırım yapacağınız platformu seçip, üyeliğinizi oluşturduktan sonra mutlaka 2FA özelliğini devreye sokun. Çift aşamalı güvenlik örneği hesabınızın hack'lenip paranızın çalınma riskini en aza indirmek için mutlaka yapmanız gereken bir işlem.

2FA için ya SMS desteği ya da Google'ın uygulaması Authenticator'ı kullanabilirsiniz. Google'ın söz konusu uygulaması her girişinizde size özel ikinci bir şifre oluşturduğu için hesabınız daha korunaklı hale geliyor.

#Kripto para
#Ripple
6 years ago