|

Milli hava savunma sistemi HİSAR-A'nın son kabul testi yapıldı: Kullanıma hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin S-400 alımı nedeniyle Türkiye’ye uyguladığı yaptırıma tepki gösterdiği konuşmasında bir de müjde verdi. Erdoğan, Aselsan ve Roketsan tarafından geliştirilen ilk milli ve yerli hava savunma füze sistemimiz HİSAR-A+’nın envantere giriş öncesi son kabul testinin yapıldığını ve kullanıma hazır olduğunu duyurdu.

14:57 - 16/12/2020 Çarşamba
Güncelleme: 15:11 - 16/12/2020 Çarşamba
AA
HİSAR-A+'nın test atışlarından görüntü.
HİSAR-A+'nın test atışlarından görüntü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı. Konuşmasının büyük çoğunluğunu ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı yaptırıma ayıran Erdoğan, bir de müjde verdi.



Seri üretime geçildi

İlk milli ve yerli hava savunma füze sistemimiz HİSAR-A+’nın test videosunu izleten
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HİSAR-A+’nın envantere giriş öncesi son kabul testini yapıldığını duyurdu. Erdoğan bir parçaya uygulanan ambargo nedeniyle Hisar A+ hava savunma füzesinin üretimini birkaç ay geciktiğini ancak yerli ve milli imkanlarla o parçanın da üretilip füzenin seri üretimine geçildiğini aktardı.

Hedefler başarıyla vuruldu

Törenin ardından Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada,
“Tübitak SAGE tarafından geliştirilen harp başlığı kullanılarak yapılan atışta yüksek hızlı hedef uçak, uzak menzilde başarıyla vuruldu. Artık HİSAR A+ hazır. Hayırlı olsun”
denildi.
#HİSAR-A
#Yerli ve Milli Hava Savunma Sistemi
#Test
#Seri Üretim
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
3 yıl önce