|

Dünya mimarlarınınİstanbul akını başladı

Yeni Şafak
00:00 - 3/07/2005 Pazar
Güncelleme: 15:52 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Dünya mimarlarının

İstanbul akını başladı
---------------------- manset ---------------------

  • EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL


    Dünyanın en sorunlu metropolü İstanbul, bugünden itibaren dünyanın her yerinden on bin mimarı ağırlamaya başlıyor. 22. Dünya Mimarlık Kongresi, bugün Uluslararası Yapı ve Mimarlık Fuarı ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nin çevresinde oluşturulan Kongre Vadisi'nin açılışı ile start alıyor. Ana teması, "Kentler: Mimarlıkların Pazaryeri" olan Kongre kapsamında seminerler, fuar, pazar alışverişi gibi etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler, Kapalıçarşı'dan esinlenerek Taşkışla sokaklarında oluşturulan pazarlarla renklenecek.
    30 milyon dolar gelecek

    Üç yılda bir gerçekleştirilen Uluslararası Mimarlık Kongresi, bu yıl Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde ve Kale Grubu'nun ana sponsorluğunda yapılıyor. Dünyanın dört bir yanından İstanbul'a gelen on bin mimar arasında Irak kökenli İngiliz mimar Zaha Hadid, Hollanda'dan Rem Koolhas, Japonya'dan Tadao Ando ve Shigeru Ban, Hindistan'dan Charles Correa, Amerika'dan Joseph Rykwert gibi 30 ünlü mimar da yeralacak.

    Dünyanın en prestijli organizasyonları arasında yeralan Kongre'ye gelen mimarların İstanbul'a 30 milyon dolar civarında bir gelir bırakacağı tahmin ediliyor. Kongrelere katılanların, diğer turistlerin 5 katı daha fazla harcama yaptığına dikkat çekiliyor.

    Kongre sonrasında dünya mimarlarına yönelik olarak "Hayallerindeki İstanbul'u" anlatacakları ödüllü bir yarışma düzenlenecek.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce